Pregled dana: Markosov oproštaj, Rodžerova rutina…

Wimbledon 4. jul 201921:33 > 21:40
Clive Brunskill/Getty Images

U četvrtak je okončano drugo kolo singla u muškoj konkurenciji na Vimbldonu, a dan su obeležili rutinska pobeda Rodžera Federera, odlazak u penziju Markosa Bagdatisa i veoma loše partije Lasla Đerea i Marina Čilića.

Fereder je bez problema bio bolji od domaćeg tenisera Džeja Klarka za nešto manje od 100 minuta, a u trećem kolu igraće protiv Francuza Luke Puja, koji je savladao Gregoara Barera sa 3:0 u setovima.

Žoao Sousa pobedio je hrvatskog tenisera Marina Čilića 3:0 u meču u kojem je Čilić imao mnogo grešaka, a u narednom kolu Portugalac će igrati protiv domaćeg predstavnika Danijela Evansa, koji je bio bolji od Nikoloza Basilašvilija takođe sa 3:0.

Srpski teniser Laslo Đere imao je problema sa Džonom Milmanom i nakon blede partije ispao sa turnira. Milman će u narednoj rundi igrati protiv Sema Kverija, koji je pobedio Andreja Rubljova sa 3:0.

Kipranin Markos Bagdatis je završio karijeru porazom u drugom kolu Vimbldona od Matea Beretinija 3:0 u jednom emotivnom duelu. Beretinijev naredni protivnik biće Dijego Švarcman, koji je sa lakih 3:0 bio boji od Nemca Dominika Kefera.

Stiv Džonson je pobedio Alexa de Minora sa 3:2 i igraće protiv Keija Nišikorija, koji je eliminisao Norija.

Žan-Lenard Štruf bio je bolji od Tejlora Frica sa 3:1 i u sledećem meču protivnik će mu biti Mihail Kukuškin, koji je napravio iznenađenje izbacivši Džona Iznera rezultatom 3:2 posle više od tri sata igre.

U epskom duelu velikih rivala Rafael Nadal je eliminisao Nika Kirjosa pobedivši 3:1. Protivnik u sledećem kolu mu je iskusni Žo-Vilfred Conga, koji je pobedio Rikardasa Berankisa sa 3:0.

Tenis Sandgren je nakon ogromne borbesa 8:6 u petom setu pobedio Žila Simona i igraće protiv Fabija Fonjinija, koji je takođe u pet setova pobedio Marton Fučoviča.