Elena Ribakina je šampionka Vimbldona!

Wimbledon 9. jul 202217:10 > 18:5311 komentara
Elena Ribakina
Reuters/Matthew Childs

Ruskih tenisera i teniserki, zvanično, nije bilo na ovogodišnjem Vimbldonu. Ali, upravo je jedna Ruskinja podigla pehar namenjen pobednici najprestižnijeg grend slema. Elena Ribakina je šampionka Vimbldona.

Pod zastavom Kazahstana, teniserka koja je do 2018. godine igrala za Rusiju osvojila je Vimbldon pobedom protiv druge na svetu Ons Žaber, posle preokreta, rezultatom 3:6, 6:2, 6:2.

Došla je sa lošim rezultatim na turnirima na travi. Nadala se možda drugoj nedelji, a otići će sa šampionskim peharom nakon dve sjajne dve nedelje.

Žaber je praktično rutinski osvojila prvi set, ali Ribakina je u drugom počela bolje da servira, bolje da igra i uspela da se izbori za treći set.

A u trećem je bila dominantna.

Možda je i Žaber mogla bolje, u skladu sa onim što je prikazivala protekle dve nedelje, ali ne može se reći da je Ribakina pobedila zahvaljujući greškama rivalke.

Ovo je za Ribakinu prva grend slem titula, a ona je 127. teniserka koja je u istoriji pobeđivala na nekom od četiri najveća turnira.

Vimbldon možete da pratite na Sport Klubu uz SBB ukoliko još niste korisnik SBB usluga – put EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaves u narednih 30 dana.

Dešavanja iz Londona:

Komentari

Vaš komentar