Zverev: Ne testiraju nas, bilo bi više pozitivnih

Grand Slam 19. jan 202217:38 > 17:38 8 komentara
Aleksander Zverev
Photo by Julian Finney/Getty Images

Nemački teniser Aleksandar Zverev govorio je na konferenciji za medije nakon plasmana u treću rundu Australijan Opena o uslovima testiranja tokom prvog gren slema u sezoni. On veruje da je verovatno još tenisera pozitivno na virus korona, osim Iga Ambera koji je objavio da je zaražen u sredu, nakon poraza od Rišara Gaskea.

„Dozvoljeno nam je da idemo napolje da jedemo, da radimo šta želimo, tako da mislim da je normalno da mnogo ljudi ima koronu“, rekao je Zverev i dodao:

„Mislim da je nekoliko igrača imalo koronu kada su stigli. Mislim da je nekoliko njih ima sada. Mi se ne testiramo, pa mislim da kada bismo se testirali, bilo bi nas više pozitivnih“.

Olimpijski šampion se trudi da ostane što više u sobi i hotelu.

„Ovde sam da bih igrao turnir i razumem da ima mnogo zaraženih u Melburnu, celoj Australiji, tako da ne izlazim mnogo. Nisam išao u restoran još uvek, nisam izlazio. Nisam bio nigde osim u sobi i na terenu, tako da imam sopstveni balon. Jednostavno ne želim da rizikujem i želim da imam što veće šanse ovde da napravim dobar rezultat“, objasnio je Zverev.