Jelenu Dokić sada kritikuju zato što je smršala

Tenis 18. jun 20249:46 9 komentara
(Photo by James Worsfold/Getty Images for Tennis Australia)

Neko će reći – ko će ljudima ugoditi – a neko će objasniti da su društvene mreže toliko toksične da šta god uradite, uvek će se naći ko će vas kritikovati. Jelenu Dokić su ranije kritikovali što se mnogo ugojila, a sada što je smršala. Sa 20 kilograma manje, nekada naša teniserka zaista mnogo lepše i zdravije izgleda, što je valjda i cilj u životu, ali našli su se kritičari i za to. Valjda nemaju šta pametnije da rade ili im je to jedino uživanje u životu.

Čak je i nekada četvrta teniserka sveta morala da se pravda.

– Gubljenje kilograma nije bilo moj cilj nego posledica drugačijeg načina ishrane. Ja sam podjednako srećna i na slici sa 20 kilograma više i sada – objasnila je.- Nisam naglo izgubila težinu, nego za deset meseci. Cilj nije bio mršavljenje, nego zdravlje. Uradila sam to zbog činjenice da mi je ustanovljen problem sa krvnim pritiskom a u mojoj porodici postoji problem sa dijabetesom.

Otkrila je i kako je to postigla:

– Prestala sam da jedem kasno uveče, pogotovo burgere, pice, pomfrit i slatkiše jer bi me oni učinili sporom kada bih ustala ujutro da radim. Zato nemojte da jedete posle sedam uveče – objasnila je otkrivši još nekoliko pravila koje je uvela u ishrani.

Obratila se i svojim kritičarima:

– Nije dobro kada se ugojite, nije dobro kada smršate. Nije dobro kada nosite veličinu nula ili deset ili 18. Želim da budem fizički spremnija a i kada sam napunila 40 godina, rešila sam da se više posvetim zdravlju baš zbog istorije bolesti u mojoj porodici. Nisam imala dovoljno energije i moram da se zdravije hranim kako bih to rešila.

A koliko ljudi koji vole da vređaju druge ljude često preteraju, vidi se i iz njenih sledećih reči:

– Kritikuju me da sam podlegla kulturi dijeta i podsmevaju se tome što sam smršala. Kažu da više ne predstavljam ljude koji imaju višak težine. Ja sam uvek podržavala one koji imaju taj problem i zato ne treba nikoga osuđivati zbog njegove težine ili veličine.

Dokićeva sada živi u Melburnu gde za jednu australijsku TV stanicu komentariše teniske mečeve.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare