Šangaj: Čung prošao posle tri seta, ispao Karenjo Busta

Masters 1000 9. okt 201816:14 > 16:24
Alexander Hassenstein/Getty Images For BMW

Osim poraza Dominika Tima i Marina Čilića iznenađenje na Mastersu u Šangaju je i ispadanje Pabla Karenja Buste koji je izgubio od kvalifikanta Beona Pera. Hjeong Čung i Rišar Gaske su dobili svoje mečeve u tri seta.

Hjeong Čung je savladao Poljaka Huberta Hurkača u tri seta. Prvi je 25. igrač sveta dobio 6:4, da bi sledeći izgubio 6:2. Čung ipak nije dozvolio iznenađenje jer je za samo 26 mintua dobio poslednji set i to rezultatom 6:1. 

Rišar Gaske je bio bolji od Leonarda Majera takođe u tri seta, a prvi je Francuz dobio 6:1. Majer je naredni dobio 6:2, da bi Gaske zatim reprizirao prvi set kog je dobio 6:1. 

Benoa Per je priredio iznenađenje jer je savladao Karenja Bustu u dva seta i to 6:3 i 6:4. 

De Minaur je savladao Pospišila 2:0 po setovima 6:4 i 7:6, Basilašvili Šapovalova dva puta po 6:2, dok je Kukuškin bio boljio do Ramosa u dva seta 6:4 i 6:2. 

Jedan od uzbudljvijih mečeva je bio između Poljaka Petera Gojovčika i Mađara Martina Fušoviča. Gojovčik je dobio 2:1, a prvi set je dobio 6:4. U drugom se igrao taj brejk kog je dobio Mađar, a u trećem je opet bilo taj-brejka koji je otišao na stranu Gojovčika. Meč je trajao dva sata i 41 minut. 

Novak Đoković je slavio protiv Žeremija Šardija 2:0, Dominik Tim je poražen od Ebdena 2:1, a istim rezultatom je Čilić izgubio od Đarija. 

Filip Krajinović je izugubio u dva seta od favorizovanog Kajla Edmunda, dok je Borna Ćorić bio bolji takođe u dva seta od Amerikana Klana