Beretini dva sata lomio Tima za polufinale Šangaja

Masters 1000 11. okt 201916:46 > 16:54
Lintao Zhang/Getty Images

Mateo Beretini je savladao Dominika Tima u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju rezultatom 2:0. Po setovima je bilo 7:6 i 6:4.

U prvom setu su teniseri bili veoma ubedljivi na svom servisu, a jedino je u sedmom gemu viđena jedna brejk prilika koju je imao Tim ali je nije iskoristio. Inače u svim ostalim gemovima nije čak bilo ni izjednačenja.

U taj-brejku je bolje počeo Tim, vodio je 3:0, da bi se Beretini vratio sa tri vezana poena. On je zapravo napravio seriju 6:1 kojom je imao dve set lopte koje nije iskoristio. Propustio je set loptu i pri vođstvu 7:6, okrenuo je Tim na 8:7 i tada je i sam bio na poen od osvajanja prvog seta, da bi serijom od tri vezana poena Italijan dobio taj-brejk 10:8.

U drugom setu se čekalo sedam gemova na prvu brejk šansu. Tri je u tom gemu imao Beretini da bi treću istkoristio za vođstvo 4:3. Overio je u svom servis gemu narpavljeni brejk pa je u 10. gemu servirao za trijumf. Vodio je 40:15 i imao je dve meč lopte. To je Tim spasio i čak je imao i dve brejk šanse. Ni Austrijanac nije to iskoristio pa je Beretini okrenuo rezultat i imao je treću meč loptu na svoj servirs. Nju je konačno iskoristio i plasirao se u polufinale gde ga čeka duel sa Aleksandrom Zverevim.