Alkaras: Želim da igram protiv Novaka kada bude na 100 posto

Masters 1000 29. mar 202313:41 26 komentara
Karlos Alkaras
Credit: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Karlos Alkaras je saglasan sa mišljenjem da je Novak Đoković najbolji igrač na svetu, ali Španac očekuje da će se uskoro sastati sa osvajačem 22 gren-slem titule.

Alkaras je samo jednom igrao protiv Đokovića i savladao ga je na putu do trijumfa na Mastersu u Madridu prošle godine. Uspeh tinejdžera u španskoj prestonici, doneli su mu petu ATP titulu i drugu „Masters 1000“ titulu. Nedavno je Alkaras osvojio i svoju treću Masters 1000 titulu u Indijan Velsu, pa se vratio na prvo mesto svetske rang-liste. Znamo već da Đoković ne može da učestvuje na turnirima u Americi.

Povezane vesti

Srbin je nedavno u intervjuu za „The National“ rekao da je i dalje najbolji na svetu, ali samo kada je na 100 posto sopstvenih mogućnosti. Alkaras, sa druge strane, deli ovo Novakovo mišljenje.

„Teško je, ali moraću da igram protiv Novaka i kada on bude na 100 posto. Rekao bih da je u Madridu igrao zaista dobro. Bilo je blizu. Ali se slažem sa njim. Kada je 100 posto, on je verovatno najbolji igrač na svetu. Novakov nivo, na primer, u Australiji je bio neverovatan, zaista visok“, rekao je Španac posle pobede nad Tomijem Polom na Masters turniru u Majamiju.

„Kao što sam već rekao, zaista želim da igram protiv Novaka kada bude na 100 posto i siguran sam da ću uživati u svakom trenutku. To je sve što trenutno mogu da kažem“, dodao je Španac.

Alkaras će pokušati da osvoji dve Masters titule u Indijan Velsu i Majamiju.

„Trudim se da ne razmišljam o tome, ali teško je. Znate, to je nešto što stvarno želim. Želim da budem jedan od retkih igrača koji su osvojili oba turnira u jednoj sezoni. Tako da bi bilo sjajno za mene da to postignem. To je nešto o čemu pokušavam da ne razmišljam i trudim se da gledam iz dana u dan, meč po meč“, rekao je Alkaras.

Komentari (26)

Vidi sve komentare