„Đoković može da dođe ako zadovolji uslove“

Masters 1000 10. feb 202219:31 > 19:32 49 komentara
Clive Brunskill, Getty Images

Direktor Mastersa u Monte Karlu Željko Franulović izjavio je da je prvi teniser sveta Novak Đoković dobrodošao ukoliko zadovolji uslove.

„Ako Đoković zadovolji tražene uslove koje postavlja francuska vlada, biće nam zadovoljstvo da ga dočekamo,“ poručio je Franulović na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja prvog od evropskih takmičenja iz serije ATP Masters 1000 na zemljanoj podlozi.

Povezane vesti

Turnir u Kneževini na progamu je od 9. do 17. aprila, a novinare je najviše zanimalo kakve su šanse da se prvi igrač sveta, s obzirom na Novakov imuniacioni status, pojavi u Monte Karlu.

„Da biste ušli u Francusku, prvi uslov je da ste vakcinisani. ATP protokol dopušta i učešće uz potvrdu da ste bili zaraženi koronavirusom mesec dana pre takmičenja. Koliko je meni poznato Đoković još nije vakcinisan. Ako zadovolji uslove, Novaka ćemo da dočekamo raširenih ruku,“ dodao je Hrvat.

„Razgovarali smo sa svim igračima. Svi osim njega su vakcinisani. Ne možemo da se stavimo u njegovu poziciju i znamo šta će da učini. Odluka o njegovom učešću isključivo je u njegovim rukama.”

Franulović naglašava da bi bilo lako reći da je “turnir veći od bilo kog igrača“.

„Želeli bismo da Novak bude ovde. On voli turnir i mi volimo njega. Ali ne mislim da će turnir patiti ako njega ne bude, jer će se znati zbog čega ga nema. Ostali igrači iz Top 10 bi trebalo da učestvuju, ali ne i Rodžer Federer koji se još oporavlja od povrede kolena i trebalo bi mu čudo da se oporavi na vrijeme.“

Lista učesnika Mastersa u Monte Karlu će biti zaključena 14. marta, a organizatori očekuju da će se na tribinama teniskog kluba naći oko 135.000 gledalaca. Žreb je 8. aprila.

Prvi turnir na kome će Đoković učestvovati ove godine je u Dubaiju od 21. do 26. februara.

„To je jako dobra vijest“, izjavio je predsednik Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenci.

„Želimo da je u dobroj formi i da je srećan što opet može da igra. On je naš i svetski broj 1.”

Prviigrač sveta je prijavljen i za prvi Masters 1000 turnir u ovoj sezoni koji će biti odigran u Indijan Velsu od 7. do 20. marta, ali Novakovog lika nema u promotivnim materijalima, a ne spominju ga ni kao jednu od zvezda turnira, što navodi na to da nevakcinisan neće moći da učestvuje na turnirima na američkom tlu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare