Mari: Servis ispod ruke? Pametan potez, možda ću ponovo…

Indian Wells 11. okt 202118:14 > 18:30 1 komentar
Matthew Stockman/Getty Images

Britanac Endi Mari servisom ispod ruke osvojio je as u duelu sa Karlosom Alkarasom na Indijan Velsu i poručuje da će verovatno ponovo posegnuti za tim potezom kad se bude ukazala prilika.

Servis ispod ruke nije uobičajen u vrhunskom tenisu. Do sad smo uglavnom gledali samo Nika Kirjosa kako time pokušava da iznenadi protivnika.

Povezane vesti

Ovoga puta, isto je učinio i Mari. Nekada prvi reket sveta na taj način je osvojio poen za gem početkom drugog seta duela sa Alkarasom, koji je na kraju dobio posle preokreta 5:7, 6:2, 6:3.

Mislio sam, ako on stoji tako daleko pozadi i ne odgovaraju mu uslovi i teren, zašto da ne pokušam i vidim da li mogu da ga vratim malo napred? Nisam očekivao da ću imati as posle toga. Nije reagovao. Nije očekivao tako nešto, kao ni ja da pogodim as. Razmišljao sam da to opet upotrebim u trećem setu, ali imao sam prednost, igrao sam bolje, nisam imao potrebu za tim„, rekao je Mari.

Iskusnom igraču je bio prvi put da tako servira.

Možda ću ponovo pokušati ako budu stajali tako daleko od linije. To može da bude pametan potez„.

Mari se u trećem kolu Indijan Velsa sastaje sa Aleksandrom Zverevim. Protiv Nemca je do sada dva puta slavio, poslednji u Sinsinatiju prošle godine.

Ne kažem da je tada igrao najbolji tenis, ali par nedelja posle je stigao do finala US Opena. Nisam se tada osećao posebno dobro i nisam igrao sjajno, ali sam pobedio. Iz toga vučem samopouzdanje, ako budem igrao dobro i u udarcu, sve je moguće. On će svakako ući u meč kao favorit, ali ako igram na visokom nivou, biće to dobar meč„, zaključio je Mari.

Mečeve Indijan Velsa pratite uz naše kanale.