Svi su mu govorili da ne igra: Morao sam da izađem i probam

Indian Wells 21. mar 202212:07 > 12:26 0 komentara
Tejlor Fric
Reuters/Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Najveći uspeh karijere imao je u nedelju kasno uveče Tejor Fric kada je u finalu mastersa u Indijan Velsu savladao Rafaela Nadala.

Fricu je ovo tek druga titula u karijeri, prvu je osvojio u Istbornu 2019. godine, a sada je postao prvi Amerikanac koji je slavio u Indijan Velsu još od Andrea Agasija 2001. godine.

Povezano

Žalio se Rafael Nadal tokom turnira da ima problem sa stopalom, kao i da tokom finalnog meča nije mogao da diše, ali probleme je imao i Fric koji čak nije znao da li će moći da igra finale.

„Ne mogu ni da opišem koliko je neverovatno što sam bio u stanju da igram ovako. Nikada nisam osetio jaču bol nego danas pre meča. Imali smo temeljnu pripremu za meč i prošao sam pravi pakao pre početka. Išao sam od toga da nema šanse da zaigram do toga da smo nekako sanirali članak da izađem na teren. Izašao sam i nije me bolelo“, rekao je posle pobede Fric.

„Pokušavam sve vreme da zadržim suze, kod svakog intervjua, svakog govora na terenu. Mislim da će mi i sad ići teško jer sam lak na suzama. Osvojiti ovaj turnir je nešto posebno. To mi je bio jedan od dečačkih snova, nešto što ste verovali da se nikad neće ostvariti. Nema šanse da je sve ovo stvarno“, nije Amerikanac mogao da veruje da je pobedio.

„Gubio sam mečeve protiv velikih igrača celog života. Uvek je bio taj osećaj da su nepobedivi. Uraditi to na velikoj sceni, nema boljeg načina. Da bi uzeo veliki trofej moraš da pobediš najbolje. Ove godine nije izgubio. Nadam se da je i on u redu, nešto ga je mučilo. Ne mofu ni da zamislim kako se oseća posle 20 mečeva“, zaključio je Fric.

U njegovom timu nisu bili za to da igra:

„Svi iz tima, fitnes trener Majk Rasel i Volfgang Osvald, svi smo mu rekli – nemoj da igraš ovaj meč. Rekao je – igram, moram da probam, želim da izađem na teren i da vidim da li mogu ovo da prevaziđem“, rekao ej Fricov trener Pol Anakon.