IV: Rubljov i Dimitrov ekspresno do osmine finala

Masters 1000 16. mar 20228:37 > 8:38 0 komentara
AP Photo/Mark J. Terrill

Andrej Rubljov, Grigor Dimitrov i Hubert Hurkač su stigli do osmine finala Indijan Velsa, a sva tri tenisera su posao završila prilično brzo i u dva seta.

Sedmi nosilac Andrej Rubljov je dobio Frensisa Tijafoa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4. Meč je trajao sat i 11 minuta, a u ovom duelu je nešto bolje počeo Tijafo jer je prvi napravio brejk, da bi zatim Andrej sa dva brejka dobio prvi set 6:3. U drugom setu Rus je brejk napravio pri rezultatu 2:2, a zatim je u narednom gemu Frensis imao jedinu priliku da se vrati u meč. Dve uzastopne brejk šanse nije iskoristio i tako je Rubljov zadržao servis i dobio meč.

33. nosilac Grigor Dimitrov dobio je 31. nosioca Aleksandra Bublika takođe za sat i 11 minuta. Po setovima je bilo takođe 6:3 i 6:4. Dva brejka je Bugarin napravio u ovom meču, na početku svakog seta. Retke su bile brejk prilike u ovom duelu, a čak su retki bili i dugi gemovi. Samo su se dva, oba na početku drugog seta, igrala na razliku.

Najduži meč noći je trajao 90 minuta i igrali su ga Stiv Džonson i Hubert Hurkač. Poljak je dobio 7:6 i 6:3. Kako u prvom setu teniseri nisu iskoristili svoje brejk prilike u taj-brejku je Hurkač bio bolji 9:7. Interesantno je da je taj deo meča obilovao mini-brejkovima i da je Džonson imao dve set lopte na 6:5 i 7:6 koje nije iskoristio.

U osnimini finala Dimitrov igra sa Džonom Iznerom, a Rubljov sa Hurkačem.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!