Medvedev lako do četvrtfinala, Jubenksova bajka još traje

Masters 1000 29. mar 20239:26 1 komentar
Kristofer Jubenks
Mandatory Credit: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Odigrana su i poslednja tri meča osmine finala na Mastersu u Majamiju, pa su poznati svi četvrtfinalni parovi.

Danil Medvedev je lako izašao na kraj sa francuskim kvalifikantom Kentanom Alisem, pobedivši ga sa 6:4, 6:2. Bio je to meč u kojem nije bilo neke veće borbe. Francuz je pokušavao da podseti na izdanja iz prethodnih nekoliko dana, ali je ostao utisak da je bio preterano impresioniran i bez posebne energije, koja bi mu donela još jedno čudo.

#related-news_1

Medvedev, sa druge strane, bio je potpuno fokusiran. Sigurni servis-gemovi nisu dozvolili rivalu nijednu brejk-loptu. Sa samo pet neiznuđenih grešaka, Francuz nije imao nikakvih šansi.

Još jedan kvalifikant, Kristofer Jubenks (26), biće rival Medvedevu u četvrtfinalu. Momak iz Atlante, nastavio je bajku u Majamiju, pa je preko Adrijana Manarina – 7:6 (2), 7:6 (5), stigao do svog prvog plasmana među najboljih osam na nekom Masters turniru.

Jubenks, inače 119. igrač na svetskoj rang-listi, skrenuo je pažnju na sebe sa šest pobeda u poslednjih devet dana. Noćas je stigao do novog trenutka slave, pa je posle iscrpljujućeg meča protiv Francuza, dugo ostao u razgovoru sa domaćim novinarima, koji su na taj način želeli da otkriju još neku tajnu iz njegovog života.

„Donald Jang je moj veliki brat i jedan od najzaslužnijih ljudi što sam sada ovde sa vama! Od svoje 15. godine treniram i putujem sa njim. On me je zapravo i uveo u svetski tur. Njegova porodica je imala teniski centar u blizini moje kuće i sećam se, kao da je bilo danas, kad mi je otac rekao da se javim Jangovim roditeljima, kako bih počeo tamo da treniram.“

U poslednjem meču dana, Argentinac Fransisko Čerundolo je savladao Italijana Sonega sa 3:6, 6:3, 6:2 i samo podsetio na prošlogodišnje izdanje, kad je igrao u polufinalu.

Komentari (1)

Vidi sve komentare