Alkaraz: Siner i ja ćemo se boriti za velike stvari

Miami 31. mar 20238:30 > 8:56 komentara
Karlos Alkaraz
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Prvi teniser sveta Karlos Alkaraz kaže da je u pobedi nad Tejlorom Fricom (6:4, 6:2) odigrao svoj najbolji meč dosad na mastersu u Majamiju.

Španac se time plasirao u polufinale turnira na kojem brani titulu – ako uspe da je odbrani, ostaće svetski broj jedan.

“Moj najbolji meč na turniru dosad. Ritern je bio ključ. Sa osnovne linije sam bio i čvrst i agresivan, savršeno za mene. Kada igram s protivnikom s kojim nisam dotad, usredsređen sam na sebe”, rekao je Alkaraz.

U polufinalu se sastaje sa Janikom Sinerom – kojeg je pobedio u Indijan Velsu – od 1.00, uz direktni prenos na Sport klubu. Ukupno je u međusobnom skoru 3-2 za Španca.

“Siner i ja imamo lep odnos van terena, veoma je fin momak. Moram da igram na ovom nivou ili višem kako bih ga pobedio. Svaki meč je drugačiji, pokušavam da budem sve bolji. Siguran sam da ćemo se Janik i ja boriti za velike stvari u budućnosti”.

Osvrnuo se 19-godišnjak i na svoj servis, koji mu je nekada bio slabost.

„Kada smo počinjali sa radom (sa Fererom), svi su znali da moram da poboljšam servis. Davno sam imao problem sa trbušnim mišićima, pa nisam toliko trenirao servis koliko sam želeo. Otkad mi je telo kako treba, na to smo usredsređeni i mislim da sada imam dobar servis”.

U prvom polufinalu, u petak od 19.00, sastaju se Danil Medvedev i Karen Hačanov.

Komentari (4)

Vidi sve komentare