Siner: Jedva čekam Alkarasa

Miami 30. mar 202312:11 komentara
Clive Brunskill/Getty Images

Janik Siner mora 24 časa duže da čeka da sazna ime polufinalnog protivnika u Majamiju. Kiša je odložila dvoboj Karlosa Alkarasa i Tejlora Frica, ali za njega nema dileme koga bi želeo da vidi u borbi za finale.

– Naravno, njihov duel će biti veoma neizvestan, ali ako ponovo budem igrao sa Alkarasom, to će biti sjajna vest – ističe Italijan koji je pre dve nedelje u polufinalu u Indijan Velsu izgubio od Španca. – Uvek jedva čekam takve mečeve. U duelima kao što su protiv njega najbolje se napreduje.

povezane vesti

Karlitos je dobio njihova dva poslednja dvoboja i vodi sa 3:2 u međusobnim susretima.

– Podloga je mnogo važna u našim mečevima. Dobio sam ga na šljaci i na travi – ističe 11. tenniser sveta koji je sva tri susreta na betonu izgubio od broja 1.- Pobedio me je u Indijan Velsu, ali ovde je podloga brza, mislim da se obojica dobro osećamo u ovakvim uslovima.

 Protiv Frica ima pobedu i poraz, oba meča su odigrali u Indijan Velsu. Italijan je slavio pre dve nedelje, Amerikanac 2021.

– Tejlor sjajno servira, ako budem igrao sa njim, to će biti potpuno drugačiji meč.

Siner ima 21 godinu, od njega se mnogo očekuje. Sjajno igra, ali velikih uspeha još nema. Od sedam pehara, samo jedan je na seriji 500, u Vašingtonu. Najveće finale u karijeri je odigrao baš u Majamiju, ali ga je 2021. izgubio od Huberta Hurkača. Na gren slemovima nikada ni polufinale.

– Mogu da igram dobro na svim podlogama i zato sam na sva četiri gren slema stigao do četvrtfinala – ističe Italijan.- Važno je i da sam sve snažniji, ali još uvek moram bolje da serviram.

Prošle godine je promenio trenera. Umesto Rikarda Pjatija, sa kojim je radio od juniorskih dana, angažovao je Darena Kejhila. Australijanac je veoma iskusan i uspešan, sa njim je troje tenisera stiglo do broja 1 – Lejton Hjuit, Andre Agasi i Simona Halep.

– Imam dovoljno prostora za napredak u svakom segmentu – ističe Siner.- Svaki udarac može da mi bude bolji, moram i češće da idem na mrežu. Na treninzima isprobavam mnogo varijanti, ali moram to da koristim i u mečevima. Moram i više da rizikujem. Siguran sam da ću, ako nastavim ovako, jednog dana igrati za najveće titule sa najboljima na svetu.

Smetaju mu oscilacije na servisu.

– Jednog dana ovaj udarac mi je fenomenalan, kao protiv Rubljova, a drugog dana se mučim, kao protiv Rusuvorija. Još tražimo na treninzima najbolju mehaniku za servis, pravi zamah, tempo… Ne želim uvek da serviram na isti način, želim varijacije. Međutim, kada uporedim sa prošlom godinom, mislim da napredujem – ističe Janik koji je već obezbedio napredak za dva mesta, na devetu poziciju ATP liste.

To je njegov najbolji rejting u karijeri, još iz novembra 2021. Ako se plasira u finale, ostaće broj 9, ali ako osvoji titulu, skočiće na broj 6.