Siner srušio broja jedan za finale Majamija!

Miami 1. apr 20238:45 35 komentara
Janik Siner
Reuters/Geoff Burke-USA TODAY Sports

Janik Siner pobedio je prvog igrača sveta Karlosa Alkarasa u polufinalu mastersa u Majamiju.

Povezano

Italijan je slavio nakon preokreta i tri odigrana seta. Posle tri sata i tri minuta igre rezultat je bio 6:7, 6:4, 6:2.

Čak 78 minuta je trajao prvi set. Nakon što je izvukao prvi gem u meču bez brejk lopte za rivala iako se igralo na razliku, Siner je prvi došao do brejka i poveo 3:1, pa i 4:1. Mučio je Alkarasa i u šestom gemu, ali Španac je uspeo da odoli, održi priključak i u narednom gemu vrati brejk.

Novim brejkom u 11. gemu Alkaras dolazi u prliku da servira za osvajanje prvog seta, imao je čak i set loptu na 40:30, ali Siner nije želeo da odustane i četvrtu priliku je iskoristio da vrati brejk i uvede sez u tajbrejk.

Čak je i ovde Siner prvi došao do mini brejka, ali Alkaras je sve to prevazišao i rezultatom 7:4 u tajbrejku zaključio i osvojio prvi set.

Siner je drugi set otvorio brejkom, ali je Alkaras uzvratio u četvrtom gemu. Propustio je prvi igrač sveta dve brejk lopte za 5:4 nakon čega je Siner napravio novi brejk i svojim servisom uveo meč u treći set.

I ponovo Italijan set otvara brejkom. Ovoga puta nije dozvolio rivalu nikakav povratak u igru, spasio je jedinu brejk loptu sa kojom se suočio tokom ovog dela meča, napravio novi brejk u sedmom gemu i nakon toga sigurno odservirao za pobedu.

Siner će u finalu igrati protiv Danila Medvedeva u nedelju od 19 časova.

Italijan i Rus do sada su se sastali pet puta, svaki put slavio je Medvedev. Siner igra za osmu titulu u karijeri, drugu ove sezone. Medvedev traži broj 19 u karijeri i četvrtu titulu ove godine.

Komentari (35)

Vidi sve komentare