Hadad pobeđuje redom, protiv Halep za titulu

Rogers Cup 14. avg 20228:51 0 komentara
Vaughn Ridley/Getty Images

Beatriz Maja Hadad nastavlja da blista na Rodžers kupu u Torontu. U polufinalu u dva seta je dobila Čehinju Karolinu Pliškovu 6:4,7:6 (9:7) i za najvredniju titulu u dosadašnjoj karijeri igraće protiv Simone Halep od 19.30 uz direktan prenos na Sport klubu.

Brazilka je potpuno kontrolisala dešavanja u prvom setu. Već u prvom gemu je napravila brejk, ponovo u petom gemu oduzela servis rivalki i povela 5:1. Usledio je mali pad, Pliškova je vratila jedan brejk, smanjila na 5:4, ali je u desetom gemu Hadad sigurnim gemom na svoj servis povela 1:0 u setovima.

povezane vesti

U drugom delu prvi udarac je zadala Čehinja. Stiže do brejka u drugom gemu i dolazi do 3:0. Prednost je održavala i na 5:3 servirala za set. Hadad u poslednjem momentu pravi brejk i smanjuje na 5:4. Do kraja seta su obe čuvale prednost servisa i ušlo se u taj brejk.

Hadad je na 6:5 imala prvu meč loptu, koju nije iskoristila, kao ni Pliškova set poen na 7:6. Brazilka je od tog trenutka vezala tri poena i obezbedila mesto u meču za titulu.

Brazilka ove godine igra tenis svog života. Osvojila je već dve titule na travi u Notingemu i Birmingemu, a eventualni trijumf u Torontu biće bez sumnje najvažniji u karijeri 26- godišnje Hadad.