Rubljov: Mnogo je vatre u meni, emotivno najbolja pobeda

Masters 1000 15. nov 202212:04 0 komentara
Andrej Rubljov
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Ruski teniser Andrej Rubljov izuzetno je srećan zbog načina na koji je uspeo da pobedi zemljaka i prijatelja Danila Medvedeva u prvom kolu crvene grupe ATP finala u Torinu.

Rubljov je pobedio sa 6:7 (7-9), 6:3, 7:6 (9-7) u dugom i neizvesnom okršaju.

Pročitajte i:

„Ne znam da li mi je ovo najveća pobeda, ali jeste velika – Danil je jedan od najboljih igrača, slem šampion, osvajao je i ovu titulu. Emotivno najbolja pobeda jer je bilo toliko dramatično, a uspeo sam da se oporavim posle načina na koji sam izgubio prvi set“, rekao je Rubljov, koji je propustio sedam set lopti i vođstvo 6-2 u taj brejku u prvom setu.

„Obično posle tako nečeg mislim da ne bih speo da pobedim. Sad ne samo da sam pobedio, nego je to bio i taj brejk trećeg seta, i opet sam ispustio vođstvo. Ovakav scenario, ovakva pobeda je novost za mene“.

Andrey Rublev
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Rubljov ističe da radi na tome da bolje kontroliše emocije.

„Ovaj meč pokazuje da ima poboljšanja, ali potrebno je vreme. Imam mnogo vatre unutra, mislim da mi je u tom smislu duplo teže nego ostalima. Svako ima svoju slabost. Nekima je teško da budu agresivni, to moraju da uče, neki moraju da rade na defanzivi, a neki moraju da napreduju na mentalnom planu. Ja sam jedan od tih, ali potrebno je vreme“, objašnjava 25-godišnjak.

U drugom kolu će se Rubljov sastati sa Novakom Đokovićem, u sredu od 14.00, uz direktni prenos na Sport klubu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!