Muratoglu: Nadal može opet da osvoji Rolan Garos

Tenis 15. jun 20247:07 20 komentara
Rafael Nadal
(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Rolan Garos je posle poraza od Saše Zvereva u prvom kolu hteo Rafaelu Nadalu da priredi oproštaj od tenisa, a Patrik Muratoglu kaže da Španac ponovo može da osvoji Kup musketara.

– Meni je Rafa pokazao da i dalje može da se nadmeće sa najboljima – rekao je poznati stručnjak na Instagramu.- Ceo svet je mislio da bi to mogla da bude njegova poslednja partija u karijeri, ali takva očekivanja su bila potpuno pogrešna.

Potom je bivši trener Serene Vilijems i Simone Halep, a sada Holgera Runea, otkrio svoj stav:

– Potpuno suprotno, ja sam video tenisera koji se dobro oseća, koji zna da još može da se takmiči. Mislim da mu je taj duel sa Zverevim, i pored poraza u tri seta, pokazao da može da se vrati na visok nivo.

Francuski stručnjak, vlasnik akademije na Azurnoj obali nedaleko od Nice, ističe da Nadal nije imao sreće sa žrebom i da bi mnogo toga bilo drugačije da nije već na startu naleteo na Nemca koji je bio u odličnoj formi jer je nedelju dana ranije pobedio u Rimu.

– Slažem se sa izjavom Benoe Pera da bi 95 odsto tenisera tog dana izgubilo od Nadala. Nije imao vremena da postigne bolju formu, ali je kvalitet njegove igre bio visok. Da je igrao protiv nekog drugog, dobio bi šansu da to popravi, da je igrao protiv Zvereva kasnije, recimo u četvrtfinalu, bila bi potpuno drugačija priča. Tada bi već bio u mnogo boljoj formi.

Kaže i da je kontekst meča bio najnepovoljniji za Španca.

– Rafa nije imao sreće ni sa uslovima za igru. Zbog kiše je meč igran pod krovom a to njemu ne odgovara. Lopte su bile vlažne i spore i jedva su odskakale. Da je bilo sunce i da su lopte letele, sigurno bi više pokazao. On je toga svestan i kada se sve sabere, siguran sam da veruje da bi mnogo bolje prošao samo da je imao vremena da podigne formu. Zato sam siguran da sada planira uspeh na Olimpijadi i da će dogodine, ako ne bude povreda, mnogo opasniji doći na Garos, sa šansama za trijumf.

Za Muratoglua je Nadalova odluka da preskoči Vimbldon još jedan dokaz da ne razmišlja o penziji.

– Da mu je na umu povlačenje, on bi otišao u London da se oprosti. Međutim, on još nije spreman za to, ne želi da ide na velike turnire reda radi. Zato je preskočio Vimbldon kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre u Parizu. Nadal se vraća na Rolan Garos sa željom da pobedi. Zbog toga uveliko trenira na šljaci i zato se prijavio za turnir u Bastadu.

On kaže da postoje samo dva razloga zbog kojih bi se Nadal penzionisao:

– Prvi je ako se opet povredi i ne bude mogao da trenira, a drugi ako ne bi bio kompetitivan u mečevima. U Parizu je pokazao da nijedno od to dvoje nije slučaj i zato se sada sa više samopouzdanja sprema za nastavak sezone.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare