Nadal: Na Rolan Garosu je sve bilo naopako

Tenis 16. jun 202412:42 4 komentara
(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Čak 14 puta je Rafael Nadal osvojio Rolan Garos, ali kada je na njega stigao u najtežoj situaciji – nije imao sreće.

– Sve je bilo naopako u Parizu – kaže kralj šljake u intervjuu za „Lekip“ kako je bilo pre tri nedelje kada je prvi put u karijeri takmičenje završio već na startu.- Težak žreb u prvom kolu, Zverev je sjajan teniser, stigao je do finala. Uslovi igranja koji mi najmanje odgovaraju, pod krovom. Da bih mogao da imam šansu da pobedim, trebalo je da Zverev igra slabije, ali on je bio u odličnoj formi. S druge strane, nisam mogao da iskoristim šanse koje su mogle da promene tok meča.

Objasnio je i kontroverzu oko pripreme turnira da mu organizuje oproštaj. Ameli Morezmo ga je čak posle poraza pitala da li želi, ali je on odbio.

– Prvo sam pre turnira to prihvatio, ali sam onda shvatio da bi to značilo da više neću da igram, a nije bilo tako. Nisam to želeo. Uostalom, ništa ne košta turnir da sačeka još jednu godinu. Ako se u međuvremenu penzionišem, doći ću tako.

Sada je zadovoljan što nije tako uradio, jer se oseća sve bolje i ambicije rastu.

– Poslednjih nedelja se situacija popravlja i želim da probam još više. Ponovo otkrivam zadovoljstvo igranja tenisa. Ponovo uživam. Želim sebi da dam šansu da vidim koliko mogu. Hoću da vidim kako se osećam posle Olimpijskih igara pa ću odlučiti kako i šta dalje. Dugo govorim da bi ovo mogla da mi bude poslednja godina ali više nisam siguran. Niko ne zna šta će se dešavati u budućnosti.

Kaže da nije u idealnoj situaciji, ali nije ni tako strašno.

– Još uvek je loše, ali ne tako loše kao u 2023. Poslednje dve godine su zaista teške, teško mi je pala povreda u Australiji. Zbog nje je moj oporavak mnogo kasnio, jer dugo nisam mogao da treniram. Na treninzima na Rolan Garosu i u meču protiv Zvereva najbolje sam se osećao u poslednje dve godine.

Iako nije osvojio Kup musketara, zadovoljan je jer se vratio u Španiju.

View this post on Instagram

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

– Alkaras je neverovatan igrač, za mene je bio veliki favorit. Ima veoma raznovrsnu igru, može i da se brani, može i da napada. Ima još sjajnih tenisera ali on uvek ima opciju više. Kada je u odličnoj formi, gotovo je nemoguće pobediti ga.

Nadala nećemo gledati na Vimbldonu iako je spreman jer želi da se posveti Olimpijskim igrama.

– Pripremaću se na turniru u Bastadu dok će drugi doći umorni u Pariz posle Vimbldona – objašnjava gde će biti njegova prednost. – Alkarasu će biti mnogo teže nego meni. Znam da ako ne bude problema mogu da dostignem visok nivo u singlu ali i u dublu sa Karlosom. To je povezano. Moj cilj je da osvojim neku od medalja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare