Novak Đoković i oporavak posle operacije: Evo šta sledi

Roland Garros 6. jun 20247:15 13 komentara
Novak Đoković
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Pred Novakom Đokovićem je barem tronedeljna pauze posle operacije meniskusa desnog kolena, a svi se uveliko pitaju koji su naredni koraci osvajača 24 grend slem titule.

NOVAKOVA POVREDA:

Reč stručnjaka: Operacija ubrzava Novakov oporavak

Uzroci Novakove povrede: Krštenica i krevet u 6.00, ne teren

Đoković je operisan u Parizu, sve je prošlo kako treba, a prve prognoze su najpovoljnije moguće – pauza od tri sedmice.

Verovatno je da će Đoković preskočiti Vimbldon, koji počinje 1. jula, ali sada učešće na Olimpijskim igrama (od 27. jula) deluju znatno realnije.

Pročitajte i:

„Ovo je najbolja varijanta u svakom smislu. Pre svega, što se Novak odlučio na takav pristup, a ohrabruje i to što izgleda nije bilo većih oštećenja. Samo je očišćen i odstranjen taj deo“, kaže za Sport klub Dobrosav Melajac, dugogodišnji fizioterapeut Ivane Španović, i dodaje:

„Realno je tri nedelje, staće na teren, ali treba podići na formu. Verujem da će za pet do sedam dana moći da počne sa pravolinijskim trčanjem, da će brzo da se reši, a kasnije je stvar tenisa i podizanja forme“.

Đoković je osvajač bronzane medalje u Pekingu 2008. godine, dvaput je bio četvrti (London 2012. i Tokio 2021), a u Rio de Žaneiru 2016. godine ispao je od Huana Martina del Potra u prvoj rundi.

„Bože zdravlja, mislim da je realno da nastupi u Parizu, uzevši u obzir mogućnosti i metode koji su Novaku na raspolaganju, kojima može sve da ubrza“, zaključuje Melajac za Sport klub.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare