Đoković: Motivacija varira, nemam dugoročni plan za trenera

Roland Garros 26. maj 202416:55 12 komentara
Novak Đoković
AP Photo/Jean-Francois Badias-Guliver Images

Na uvodnoj konferenciji za medije, Novak Đoković je sa srpskim medijima govorio o svom razmišljanju o novom treneru, o motivaciji, kao i o potencijalnoj prelomnoj tački turnira.

OZMO NA ŠLJACI:

Novak: Niska očekivanja, visoka nadanja

This f**ckin’ dude, Rafamanija i srpski Šatrije

Rafa: Ne pretpostavljajte da mi je poslednji Garos!

Svetski poznato ime novi Laslov trener: OI mi nisu u planu

Nenada Zimonjića nema u Parizu, ali se priključio Boris Bošnjaković.

„Nisam potvrdio od rastanka sa Goranom da imam trenera zastalno. Rekao sam da je Nenad tu da mi pomogne kao prijatelj i mentor, kao neko koga smatram važnim u životu. Danas dolazi Boris Bošnjaković, on je deo mog tehničkog tima kada je u pitanju analiza mečeva i moje igre. Bio je i glavni trener u Novak teniskom centru. Dugo godina već sarađujemo, u različitim ulogama. Biće sa mnom u Parizu u ulozi teniskog trenera i radi sa mnom analizu, pripremu i taktiku. Posle ovog turnira nemam nikakav dugoročan plan“, rekao je Đoković.

Tragom toga da mnogi uzrok slabijih igara u prvih pet meseci traže u padu motivacije, pitali smo Novaka kako sa njom stoji:

„Varira motivacija, nije konstantno, Jedne nedelje ovako, druge onako. Pokušvam u celom procesu da održim kontakt sa najvišim nivoom posvećenosti profesionalnom tenisu i onome što je neophodno za dalje takmičenje i osvajanje najvećih trofeja. Da uradim ono što je do mene – kondicija, tenis, ishrana, psihologija, da održim neminovni nivo predanosti radu da bih i dalje pretendovao za grend slem titule“, kaže Đoković i dodaje:

Sport klub

„Na slemovima ima i dalje motivacije na pretek. Na ostalim turnirima je dosta smanjeno, ali slemovi, reprezentacija… To me i dalje pokreće, daje mi snagu i volju. U suštini, to je meni i dovoljno u ovoj fazi karijere, zato se i dalje bavim. Rang mi nije više prioritet, to me ne interesuje, uradio sam tu poprilično dobar posao. Trudim se i da uživam u svemu, što nije uvek moguće, pogotovo ako nemam najmilije sa sobom, onda je otežano, ali dobro, to je nova faza u mentalnom smislu koju moram da obradim i da se na nju adaptiram“.

Tokom jednog od mečeva u Ženevi, ali i u nekoliko drugih mečeva prošle i ove godine, bilo je primetno Novakovo drhtanje, što je izazvalo brigu njegovih navijača.

„Ne bih komentarisao to što mi drhti ruka. Hvala svima koji se brinu i kojima je stalo. Druge stvari zdravstvene prirode zadržaću za sebe“.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare