Đoković: Volim publiku i kad navija protiv mene

Roland Garros 4. jun 202113:42 > 13:43 12 komentara
Novak Djokovic
Photo by Julian Finney/Getty Images

Novak Đoković kaže da je zadovoljan trenutnom formom, da mu prija publika, kao i da na šljaci treba igrati drugačije nego na ostalim podlogama.

Prvi duel na ovogodišnjem Rolan Garosu, Novak je odigrao sa Sandgrenom pred praznim tribinama, a sa Kuevasom je igrao preko dana, pred publikom na stadionu Suzan Lenglen.

„Mnogo je lepše igrati sa publikom nego bez nje. Nadam se da ćemo moći da igramo pred još više ljudi, ako doguram do kasne faze turnira. Velika je razlika, pogotovo na velikom stadionu, a ja volim energiju i podstrek publike – čak i kad nisu na mojoj strani, to me motiviše“, kaže Đoković.

Rolan Garos:

Urugvajac uopšte nije igrao loše, ali je na kraju uzeo samo devet gemova i izgubio sa 3-0 u setovima.

„Želim da odajem utisak rivalu i da se osećam tako da protivnik mora da odigra i više od maksimuma kako bi me dobio. Osećam se dobro, samouvereno. Tek je počeo turnir, ali forma je primetno odlična, i to mi godi – to je ono što sam priželjkivao i za šta sam se spremao. Mesecima unazad govorim da mi je Garos bio posle Australije najvažniji turnir, i da je sve pre Pariza bila priprema. Znam šta sledi, sada se samo radi na detaljima na treningu, uz očuvanje energije i njeno usmeravanje na mečeve, koji će biti sve teži“.

Kik servis naročito je koristan na šljaci, a Novak konstatuje da je generalno na šljaci poželjno imati mnogo rotacije na loptici.

„Na šljaci znamo da lopta odskače više nego na drugima. Zato je dobro došla rotacija i na servisu, ali i na drugim udarcima. Naravno, ne uvek, jer treba kombinovati s ravnijim udarcima kada postoji prilika da se napadne i završi poen. Ali ako gledamo Nadala, najbljeg svih vremena na ovoj podlozi, on igra sa mnogo rotacije na servisu i pogotovo na forhendu. To izbacuje protivnika s terena, otvaraš teren i daješ sebi mogućnost da se taktički bolje pozicioniraš bolje od suparnika. Odlično je zato imati takvo oružje – forhend koji je prodoran, a istovremeno ima dosta spina. Na šljaci se jednostavno drugačije konstruišu poeni“.

Sledeći Đokovićev protivnik je Ričardas Berankis iz Litvanije, kojeg je dobio u sva tri dosadašnja okršaja.

„Dve dobre pobede za njega. Bolje igra na betonu, ali izgleda da je dosta napredovao. Nizak i snažan u nogama, dobro se namešta na lopti i brz je. Nema prodoran servis, ali to nadoknađuje ostalim udarcima – stoji blizu linije, udara brzo i ravno. Znam kako treba taktički da se postavim, i na treningu ću se malo prilagoditi njemu“, zaključuje Đoković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare