Federer: To što je Novak uradio je neverovatno

Roland Garros 15. jun 202320:33 30 komentara
Novak Đoković Rodžer Federer
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Posle četiri dana od osvajanja rekordnog 23. gren slem trofeja u Parizu Novak Đoković dočekao je čestitke velikog rivala Rodžera Federera.

Legendarni Švajcarac nije poslao čestitku odmah po završetku meča, kao dobar deo njegovih kolega (između ostalih i Nadal), ali je u razgovoru sa novinarima u Londonu ipak čestitao Đokoviću na rekordnoj 23. gren slem tituli.

– Ovo što je Novak uradio je neverovatno. Iskreno, to je sjajno za tenis kada se piše istorija ovog sporta. Viđali smo to sa Serenom, Rafom, sa mnom i sada sa Novakom. Sjajno je vreme biti u tenisu, i kao navijač, ali i kao igrač – rekao je Federer.

 

 

Sva tri člana velike trojke obarala su rekord po broju osvojenih gren slemova.

– Sećam se da kada sam došao na Tur, da je Pit Sampras došao do 14. slema. Pomislili smo „ovo će ostati zauvek.“ Zatim sam došao do 15, pa onda stao na 17. Pa smo sva trojica gurali jedan drugog do 20, ne sećam se ko je prvi došao do te brojke. Pa je Rafa došao do 22, a sada Novak do 23 i deluje da će nastaviti i dalje, što je sjajno. A zaboravljamo, on nije više tako mlad. Želim mu sve najbolje.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare