Karlos Alkaraz: Morao sam malo više da koristim mišiće…

Karlos Alkaraz
REUTERS/Susan Mullane-USA TODAY Sports

Španac Karlos Alkaraz, nekadašnji prvoplasirani na ATP listi, uspešno je započeo nastup na Rolan Garosu, iako je izgubio jedan set u okršaju sa 176. teniserom planete. Ipak, uspešno je prebrodio prepreku zvanu Jesper de Jong i o tome je govorio na konferenciji za medije.

OZMO NA ŠLJACI

„Olga može da pobeđuje i top 10 igračice, ali…“

Koliko linija, u p**du materinu: Hamad mora sâm da prođe…

Insajder iz Novakovog tima: Zato nekada deluje odsutno…

Đokovićev kontekst sad je drugačiji

Karlitos je slavio rezultatom 6:3, 6:4, 2:6, 6:2 posle više od tri sata pod zatvorenim krovom stadiona „Filip Šatrije“.

Meč je bio teži, više je odigranih poena, više setova. Morao sam malo više da koristim mišiće, da popravim sve udarce – bekhend, forhend. Ali bilo kako bilo, sa ovakvim uslovima, mislim da su poeni bili duži nego na prethodnom meču. Više sam koristio forhend, ali ne znam da li je to bilo potrebno ili ne“, rekao je posle duela Karlos Alkaraz.

Rolan Garos, BLOG UŽIVO, dan IV

Nije bilo lako…

On je zaigrao bolje u tom trećem setu. Baš sam išao gore-dole tokom meča. Mislim da sam igrao dobar tenis u prvom i u drugom setu i da sam posle upao u mali problem. On je podigao svoj nivo, brže je udarao lopticu. Nije mi dopustio da uđem u ritam. Mislim da je dominirao u većem delu poena u tom trećem setu, a ja sam se mučio da dođem do dobrog tenisa, koji sam igrao u prvom i drugom. Potom, u četvrtom setu, morao sam da se borim, da prevaziđem probleme koje sam imao sa svojim servisom. Ali srećan sam što sam na kraju došao do pobede.

Odličan otpor pružio je Jesper.

Bilo je tu mentalnih igara, da kažem, imalo je dosta prelomnih momenata. Nisam ih dobro koristio. On je često na brejk-loptama igrao sjajne poene i zaslužio je da ih osvoji. Bilo kako bilo, imao sam tada nešto manje energije tokom tih poena. Ali morao sam da sve zaboravim i da budem bolji u četvrtom set“, zaključio je teniser iz Mursije.

Naredni rival Alkarazu biće bolji iz meča Sebastijan KordaSunvu Kvon.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!