Kotov: Za Sinera ću da se pripremam u Mekdonaldsu

Roland Garros 30. maj 202412:06 0 komentara
. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Mekdonalds i Nutela su na vrhu spiskova zabrana svih trenera. Puleni ne smeju ni da se približe brzoj hrani i slatkišima. Igor Četojević, stručnjak koji je rešio problem ishrane Novaka Đokovića izbacivši gluten, uvek ističe koliko je važno ne dozvoliti mladim igračima ova prehrambena minska polja.

Međutim, ruski teniser Pavel Kotov, autor sjajne pobede protiv Stena Vavrinke u posleponoćnim satima, drugačije razmišlja.

– Toliko sam energije izgubio da moram što pre da odem u Mekdonalds kako bih vratio snagu za duel sa Janikom Sinerom – ističe 25-godišnji Rus koji an ATP listi zauzima 56. mesto.- Mnogo sam energije izgubio u prva dva kola. Pokušaću i protiv Janika da pružim maksimum.

Duel je trajao tri časa i 43 minuta, a Kotov je slavio sa 7:6 (7:5), 6:4, 1:6, 7:6 (7:5). Vavrinka je u četvrtom setu poveo sa 3:1 ali nije uspeo da zadrži prednost.

– Potpuno sam bez reči. On je bio moj idol kada sam bio dečak. Ovo je za mene ostvarenje sna – kaže Rus koji po konstituciji dosta podseća na Švajcarca. I on deluje da bi mogao da se odrekne bar nekoliko kilograma.

Kotov je već jednom igrao protiv Sinera, nedavno je u Madridu bio poražen sa 6:2, 7:5.

– Janik je sjajan igrač, da budem iskren, pomalo me plaši. Veoma je talentovan i radi naporno. Niko nije na njegovom nivou u ovom trenutku.

Interesantno je da je Rus stao u odbranu narednog suparnika koga je u tamošnjim medijima kritikovao zemljak Matija Beluči.

– Treba da ga bude sramota onoga što je rekao – osvrnuo se Kotov na Belučijeve reči „da Siner nije vanzemaljac, da nije ništa posebno, da ga je on pobeđivao kada su bili pioniri i da i on može da igra isto tako dobro.“

Kotov je u prvom kolu savladao Britanca Norija i prvi put se plasirao u treće kolo na nekom gren slemu. On ima kakve-takve šanse da se plasira na Olimpijske igre, ali da bi to ostvario mora da savlada Sinera.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!