Nole se danas operiše u Parizu!

Roland Garros 5. jun 202411:18 70 komentara
Novak Đoković
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Novak Đoković operiše meniskus danas, to je odluka koju je definitivno doneo najbolji teniser sveta, u želji da bude spreman za Olimpijske igre u Parizu.

NOVAKOVA POVREDA:

Reč stručnjaka: Operacija ubrzava Novakov oporavak

Uzroci Novakove povrede: Krštenica i krevet u 6.00, ne teren

Đoković nije časio časa, znao je da mora brzo da dela, pa je to i učinio. Očito je da Nole ne odustaje od svog sna, a to je olimpijsko zlato. Šanse su sada znatno umanjene, ali još postoje.

„Operacija ubrzava oporavak, možda čak i na neke četiri nedelje. Dok ne dobijemo još neke informacije… Nerealno je očekivati da Nole bude spreman za Vimbldon, možda bi rešio povredu, ali pitanje je da li bi formu mogao da podigne na njegov, najviši nivo, pri tom je kretanje na travi zahtevno za kolena – bio bi možda i rizik da se pojavi. Mislim da za Olimpijske igre ima vremena za pripremu“, rekao je za Sport klub Dobrosav Melajac, dugogodišnji fizioterapeut Ivane Španović, a ceo intervju pročitajte OVDE.

Na Vimbldonu, mestu na kojem je osvojio sedam titula, Đokovića verovatno nećemo videti, a svi dalji koraci zavisiće od toga kako bude tekao oporavak.

To je druga Đokovićeva operacija u karijeri, posle lakta početkom 2018. godine. Novak je dugo „vukao“ tu povredu dok se nije odlučio na zahvat, ali sada su okolnosti drugačije, i reagovao je ekspresno.

NOVAKOVO POVLAČENJE:

Janik Siner drhtavim glasom o „Broju 1“ i Novakovoj povredi

Novak se oglasio posle povlačenja: Igrao sam srcem

Đokoviću sledi pad na ATP listi, Siner je novi broj 1

„Đoković zaslužuje naše nepodeljeno divljenje“

Vimbldon počinje 1. jula, dok olimpijski teniski turnir počinje 27. jula.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare