Osaka: Plakala sam kad sam izlazila sa terena

Roland Garros 29. maj 202423:35 3 komentara
(Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Nekom radost, nekom tuga. Dok je Iga Švjontek zabeležila fantastičnu pobedu u drugom kolu Rolan Garosa, pobedu koja je približava četvrtoj pariskoj tituli, za Naomi Osaku to je ogromno razočaranje.

– Plakala sam dok sam izlazila sa terena – objasnila je Japanka koja nije iskoristila nekoliko sjajnih prilika. U trećem setu je vodila sa 5:2, servirala za pobedu na 5:3, imala i meč loptu, ali posao nije završila.- Pokušavam da ne budem previše stroga prema sebi.

Pre meča Osaka verovatno nije očekivala da će biti veoma blizu druge pobede u tri susreta protiv trostruke šampionke Garosa. Otkako se na početku sezone vratila sa porodiljskog odsustva, nije blistala. Sa obzirom da joj šljaka nije idealna podloga, malo ko je očekivao takav kvalitet od nje – i to protiv najbolje na crvenoj prašini u ovoj generaciji.

– Ovo je verovatno bila najzabavnija partija koju sam ikada odigrala u karijeri – kaže Osaka koja je 2019. bila prva na svetu. – Ambijent je bio neverovatan, nešto nezaboravno. Plakala sam a onda sam se setila da sam prošle godine, kada sam bila trudna, gledala kako Iga osvaja trofej i poželela da igram protiv nje. Zato mislim da sam ipak igrala prilično dobro. Ja sam ipak devojka sa tvrdih podloga a igrala sam na njenom najboljem terenu. Volela bih da se sastanemo na betonu, da vidimo šta će se desiti – podseća da je osvojila sve četiri titule na ovakvim igralištima. Po dve u Melburnu i Njujorku. Sa druge strane, Švjontek takođe ima četiri gren slem trofeja, tri iz Pariza i jedan sa Flašing Medouza.

Osaka kaže da je, i pored propuštenih šansi, ovakav meč veliki korak napred za nju.

– U Melburnu sam rekla da se spremam za septembar, za Ju-Es open. Najveći problem mi je i dalje fizička priprema, nije lako posle trudnoće doći na visok nivo. Osećam da idem u dobrom pravcu, čak sam uzela i tri časa iz baleta, jer želim da budem svesna svog tela. Veoma je komplikovano, mnogo poštujem balerine.

Na pitanje koliko je daleko od nivoa od pre pauze zbog trudnoće, kaže:

– Mislim da igram bolje, jer sam radila na nekim poboljšanjima, ali rezultata još nema – objašnjava.

Naravno, neće joj biti lako narednih dana da preboli propušteno. Sa jedne strane, odigrala je iznad očekivanja protiv broja 1, ali zna i da je imala odličnu šansu za trijumf. Pobeda protiv Ige donela bi joj neverovatno samopouzdanje, ovako će morati još da pričeka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare