Rusi oslabljeni na OI – neočekivani otkazi zapljusnuli Pariz

Tenis 16. jun 20248:09 7 komentara
(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Ako neko želi da igra na Olimpijadi onda su to ruski sportisti. Mesecima se priča o tome ko može a ko ne može da ide u Pariz jer je zbog rata u Ukrajini mnogima zabranjeno, a onda potpuni šok. Iako su ruski teniseri dobili zeleno svetlo, broj otkaza raste.

– Andrej Rubljov, Karen Hačanov i Ljudmila Samsonova neće učestvovati na OI – otkrio je Šamilj Tarpišćev, predsednik Ruske teniske federacije navevši razlog samo za prvog.- Andrej je premoren, igrao je previše, a telo nije robot.

Ali tu nije kraj. U Moskvi očekuju još otkaza:

„Darija Kasatkina ne želi da ide u Pariz, tako da će Rusija najverovatnije ostati bez svog najboljeg ženskog reketa. Ni njena potencijalna zamena, Anastasija Pavljučenkoga, ne želi da igra. Zato će ruska ekipa u Parizu najverovatnije biti veoma mlada. Mira Andrejeva hoću da igra“, citira „Šampionat“ jedan neidentifikovani izvor. Andrejeva ima 17 godina i verovatno je najperspektivnija teniserka tog doba na svetu.

Ono što posebno pogađa ruski tenis je činjenica da je većina onih koji ne žele da igraju osvojila medalje u Tokiju i kandidati su da ponove uspeh. Rubljov i Pavljučenkova su bili šampioni u miksu, dok je Hačanov osvojio srebro u singlu.

– Očigledno je da postoje problemi – komentariše Tarpišćev neočekivan rasplet događaja.- I dalje razgovaramo sa igračima i sastavljamo listu igrača koje ćemo prijaviti. Važno je da Andrejeva želi da se takmiči.

Rok za slanje spiska je sledeće nedelje tako da se u Moskvi verovatno nadaju da će neko od tenisera da se predomisli. Međutim, zbog činjenice da se učesnici određuju u zavisnosti od pozicije na svetskim listama, može se dogoditi da Rusija ne pošalje maksimalnu ekipu, odnosno da nemaju adekvatne zamene za sve.

– Umesto Rubljova bi trebalo da igra Pavel Kotov, ali moramo prvo da razgovaramo sa njim – dodaje Tarpišćev.

Ruski teniseri od kojih se očekuje da idu u Pariz su Danil Medvedev, Roman Safijuljin i verovatno Kotov. Kod teniserki su za sada sigurne Jekaterina Aleksandrova i Andrejeva.

Majka Rubljova tvrdi da šesti teniser sveta neće u Pariz iz zdravstenih razloga.

– Ja mislim da Andrej mora da izleči grlo ili da operiše krajnike – objasnila je.- To je moja pretpostavka. Tek nedavno mi je rekao da neće da igra, ali nije mi rekao i razlog.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare