Siner: Očekujem da Novak igra na Vimbldonu

Tenis 11. jun 20247:38 33 komentara
(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Najbolji na svetu, ali poražen u polufinalu Rolan Garosa. Janik Siner verovatno nikada nije čuo za Njegoša, ali je osetio težinu one njegove čuvene misli: „Čašu meda jošt niko ne popi što je čašom žuči ne zagrči“. Uspeo je prvi put da dođe do broja 1, ali ni ovog puta nije došao do borbe za trofeje.

– Bio je sjajan momenat kada sam shvatio da sam postao broj 1, ali sam tužan što se nisam plasirao u finale – istakao je Italijan.- Čak mi je taj osećaj tuge što sam finale morao da gledam na TV jači. Utešio sam se što kada sam se setio da je za mesec dana na istom stadionu Olimpijada. Najbolji način da izbrišem ovu gorčinu biće da osvojim zlatnu medalju.

Siner ima još jedan razlog da ne bude previše oduševljen krunisanjem na svetskoj listi – jer to nije postao svojom zaslugom. Da se Novak Đoković nije predao posle osmine finala, pitanje je šta bi bilo. Italijan je za glavni uslov imao plasman u finale, a to nije ostvario.

Sa obzirom na činjenicu da i Đoković i Karlos Alkaras brane dosta poena do kraja leta, biće miran na vrhu nekoliko nedelja, a posle ćemo videti. On se na teren vraća u Haleu pa ide u London.

– Očekujem Đoković igra na Vimbldonu – ističe Italijan, mada su procene lekara da je to veoma malo verovatno.- Njegov cilj je da se vrati na teren što je brže moguće i da će uspeti to da ostvari već u Londonu. Bio bi veliki gubitak ne videti ga tamo.

Za sledeći cilj bira što duži ostanak na vrhu.

– Želim da vidim koliko mogu da bude gore, da vidim u kojim segmentima mogu da se popravim, da vidim kako ću igrati na travi, jer sam proše godine prošao kroz probleme – podseća da je u Den Bošu izugubio od Finca Rusuvuorija, pa se u Haleu predao Aleksandru Bubliku, da bi na Vimbldonu stigao do polufinala gde ga je Đoković savladao u tri seta.- Kada se popneš na jednu planinu, pojavi se sledeća na horizontu. Zato treba ići korak po korak.

Svestan je i da će od narednog turnira biti u promenjenoj situaciji – svi će ga progoniti.

– Moji protivnici više neće imati šta da izgube protiv mene, dok ću ja imati sve da izgubim. To je emotivan deo statusa prvog na svetu i to mi se dopada. Moraću još više da radim kako bih imao nova rešenja na terenu i to će biti moj sledeći korak. Želim da postanem nepredvidljiv u igri – objasnio je Siner kako vidi borbu za ostanak na vrhu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare