Kraj za Jakšićevu, Kolar sigurna u Izmiru

Tenis ostalo 20. jun 201712:52 > 13:08
Alex Grimm, Bongarts

Srpska teniserka Jovana Jakšić poražena je na startu ITF turnira u Izmiru od domaće teniserke Befu Džengiz u tri seta, 5:7, 6:4, 7:5. Na istom turniru uspešna je bila Slovenka Nastja Kolar protiv, takođe Turkinje Ipek Oz.

Jakšićeva je protiv 490. igračice sveta dobila prvi set 7:5, iako je Turkinja prva stigla do brejka. Već u narednom gemu uzvratila je 236. igračica na WTA listi, a onda do 12. gema nije bilo nijedne brejk lopte, sve dok srpska teniserka nije iskoristila drugu i došla do prvog seta. U drugom, sličan scenario ali sa drugačijim epilogom. Džengiz je uspela da dođe do izjednačenja u setovima posle brejka u devetom gemu. A u trećem je usledio sajam brejkova. Viđeno ih je sedam, a na kraju je domaća teniserka bila prisebnija i dobila treći set 7:5.

Za razliku od Jovane Jakšić Nastja Koar iz Slovenije bila je veoma uspešna i na startu protiv Ipek Oz izgubila samo četiri gema. Slavila je 6:3, 6:1, tako da će 700. igračica sveta u narednom kolu igrati protiv pobednice meča Badosa – Bujukakdžaj.