Beker: Agasi ima karakter da Novaku kaže istinu

Tenis ostalo 13. dec 201722:40 > 14. dec 2017 0:25
Getty Images/Gary M. Prior

Nekadašnji teniser Boris Beker govorio je o najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, čiji je trener bio od 2013. do 2016. godine, o jednom od najvećih mladih talenata Aleksanderu Zverevu, kao i o svom poslu sa omladincima u Teniskom savezu Nemačke.

Nekadašnja zvezda nemačkog tenisa smatra da Agasi ima sve odlike trenera velike zvezde kakva je Novak.

Agasi je jedan veoma dobar čovek. Da li Agasi ima potencijal kao trener? Da. Da li je bio broj jedan? Jeste. Da li je osvajač grend slema? jeste. Da li ima karakter koji će Đokoviću reći istinu? Ima. Da li je finansijski zavistan? Nije. To su sve dobri preduslovi za trenera koji treba da radi sa nekim ko je velika zvezda„, ističe Beker.

On je pohvalno govorio i o najboljem nemačkom teniseru Aleksanderu Zverevu.

Od 100 igrača koji dolaze posle Nadala i ekipe, Zverev je napravio najveći napredak. Osvojio je dva mastersa i pobedio je Federera nekoliko puta, a to govori samo za sebe. Zverev je najbolji posle velike četvorke koju čine Nadal, Federer, Đoković i Mari. Mislim da on i dan danas još ne zna šta je njegova najveća vrlina, a to je vrlo bitno. Mislim da ne zna gde leži njegova snaga. O Zverevu sam već govorio kao o neobrušenom dijamantu. On je i dalje veoma neobrušen„.

Beker kao prvi čovek muškog tenisa pri Savezu Nemačke pokušava da „nemačkom podmlatku i trenerima približi svoje mišljenje o internacionalnom tenisu„.

18-godišnji i 19-godišnji talenti treba da dožive to kako ja zamišljam jedan trenažni dan. Radi se o tome da moje viđenje stvari predstavim u dva, tri dana. Kada bi me Savez plaćao po danu, to ne bi išlo. Zbog toga sam kazao:’Ljudi, ne znam da li će mi ove godine biti potrebno 30, 50, 35 ili 20 dana da uradim to što planiram. Biće toliko dana koliko bude potrebno.’ Želim o tome da odlučim nevezano od budžeta. Ne vidim razlog da se to drugačije uradi. Neke stvari radim zbog para, ali ne i ovaj posao, jer je to rad iz ljubavi„, zaključuje Beker.