Bez iznenađenja na Dorćolu, Džumhur sutra na terenu

Tenis ostalo 8. jun 202020:16 > 20:20
Teniski savez Srbije

Na terenima TC Novak u Beogradu odigrana su 24 meča u okviru prvog kola turnira u obe konkurencije, u okviru TSS Tura 2020.

U muškoj konkurenciji nije bilo iznenađenja. Miljan Zekić je lako izašao na kraj sa Milanom Drinićem (22), a onda je i Španac Gomes-Erera savladao mladog Tadiju Radovanovića.

Marko Miladinović je dočekao predaju Hrvata Mateja Šabanova, i to u trećem setu, kad je poveo sa 2:0 u gemovima, da bi potom i Ukrajinac Erik Vanshelbojm lako savladao Darka Jandrića.

Poslednji je rivala u 2. kolu dočekao Danilo Petrović, koji će sutra na megdan već umornom Borisu Butuliji. Naime, njegov meč protiv Petra Pjevčevića trajao 87 minuta, a na kraju je odlužen taj-brejkom, koji je završen rezultatom 7:5, samo nekoliko minuta pre nego što se na Dorćol spustio pravi prolom oblaka.

U utorak će na teren i prvi nosilac Damir Džumhur, ćiji će rival biti 17-godišnji Luka Petrović. Protivnik Peđe Krstina je iskusni Pavle Daljev, a Nikola Milojević ima zakazan duel sa Nikolom Ćaćićem, što bi mogao da bude i najlepši meč dana.

U ženskoj konkurenciji, od nosilaca je ispala samo 16-godišnja Nevena Kolarević, koja je poražena od Mirjane Jovanović sa 6:2, 7:6 (7:4). Mihaela Đaković je lako savladala Teodoru Stefanović, baš kao i Dorotea Joksović mladu Jelenu Marjanović.

Prvi nosilac Dejana Radanović će u utorak igrati protiv Jasmin Gauji iz Litvanije, koja je savladala Anju Petković sa 6:4, 6:4.

Protivnica Tamare Čurović biće Anđela Lopičić, dok će Elena Milovanović na megdan Fatmi Idrizović.

Većinu mečeva sa terena TC Novak imaćete priliku da gledate i danas na kanalima Sport Kluba.