Ana Ivanović (još) nije izabrana u Kuću slavnih

Tenis ostalo 11. jan 202218:43 14 komentara
Ana Ivanović
(Photo by Patrick Gorski/Icon Sportswire) (Icon Sportswire via AP Images) via Guliver

Nekadašnja najbolja teniserka sveta Ana Ivanović bila je nominovana da u klasi 2022. bude uvedena u Kuću slavnih u američkom Njuportu, ali nije dobila potrebnih 75% glasova u kombinovanom izboru navijača ITHF i Zvanične glasačke grupe, koju čine članovi medija, teniski istoričari, aktuelni članovi Kuće slavnih i drugi eksperti iz ovog polja.

Minimum od 75% glasova nisu dobili ni ostali nominovani iz 2022. godine – Kara Blek iz Zimbabvea, Huan Karlos Ferero iz Španije, Karlos Moja iz Španije, Flavija Peneta iz Italije i Liza Rejmond iz SAD.

Povezano:

Ovo je prvi put od 1955. godine da u jednoj kalendarskoj godini niti jedan novi član ne bude uveden u Kuću slavnih.

Ceremonija uvođenja novih članova u Tenisku kuću slavnih u američkom Njuportu za 2021. godinu nije održana, a razlog je bio to što jedan od novih članova Lejton Hjuit nije mogao da doputuje na manifestaciju iz Australije usled mera sprečavanja zaraze virusom korona.

Čitav događaj pomeren je za 16. jul 2022. godine, kako bi Hjuit mogao da prisustvuje i zajedno sa novim teniskim velikanima kojima je ukazana ova čast. Međutim, nijedan novi član iz klase 2022. neće biti uveden u julu u Kuću slavnih u saveznoj američkoj državi Roud Ajlend.