Drugi čelendžer u karijeri za Hamada Međedovića

Tenis ostalo 19. mar 202314:36 3 komentara
Hamad Međedović
Image ID: 1002099133 via Guliver

Mladi srpski teniser Hamad Međedović osvojio je čelendžer u Sekešfehervaru i tako došao do druge titule u karijeri na ovom rangu takmičenja.

U finalu je 19-godišnji Novopazarac savladao Hrvata Nina Serdarušića i očekuje se da će od ponedeljka izboriti plasman među prvih 200 na ATP listi, pošto je dosad zauzimao 217. poziciju.

Povezano:

Hamad je slavio rezultatom 6:4, 6:3 posle gotovo 90 minuta tenisa. Do ključnog brejka u prvom setu stigao je u petom gemu, a u drugom smo videli više uzbuđenja. U trećem i četvrtom gemu viđena je razmena brejkova, ali tada srpski teniser podiže nivo igre i oduzima rivalu servis u sedmom i devetom gemu za veliku pobedu.

Prethodnu titulu u seniorskoj konkurenciji Međedović je osvojio prethodnog jula u nemačkom Ludenšajdu, kada je bio bolji od Kineza Žanga.

O Međedoviću je posle te titule lepim rečima govorio i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

„Hamad zaslužuje ove uspehe svojim radom i zalaganjem u poslednjih godinu i po dana. Hamadova radna etika se puno promenila. On trenira u okviru našeg sistema centra na Doćolu. Promenio je ishranu, trening, oporavak, pristup treningu i igri, radne navike – i kao što smo mu govorili – sve to će mu dati rezultate, ako je strpljiv, predan i to zaista želi. Što se tiče igre i fizičke spreme – on definitivno zaslužuje da vrlo brzo uđe u Top 100. Jednostavno, moraju da se prođu određeni koraci koje usmerava i prati tim stručnjaka oko njega – i za sada sve ide kako treba“, kazao je Novak o Hamadu, koji trenira u TC Novak.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare