„Lejver kup bi bio mnogo zanimljiviji ako bi igrale i žene“

Tenis ostalo 29. sep 202122:32 1 komentar
Marion Bartoli
Guliver Image / chryslenecaillaud

Nekadašnja osvajačica Vimbldona Marion Bartoli izjavila je da bi Lejver kup bio daleko zanimljivije takmičenje kada bi u njemu bilo i teniserki.

Prethodnog vikenda je u Bostonu okončano četvrto izdanje Lejver kupa, a Evropa je dominantno porazila selekciju ostatka sveta.

Lejver kup:

Mislim da bi to bio mnogo uzbudljiviji turnir da je mešovita konkurencija. Naročito sada – Lejla Fernandez bi mogla da igra za Ostatak sveta, a Ema Radukanu za Evropu. Bilo bi interesantno videti mešovite parove, ili čak singl-mečeve“, izjavila je 36-godišnja Marion Bartoli.

Zamislite meč u miks-dublu u kojem igraju Đoković i Radukanu sa jedne a Fernadnez i Ože-Alijasim sa druge strane. Mnogi navijači bi platili da to gledaju. Sigurna sam da bi i žene mogleda se uključe i od Lejver kupa naprave sjajan turnir za naredne godine“, rekla je nekadašnja francuska teniserka.

Marion Bartoli je najbolji plasman karijere imala 2012. godine – tada je bila sedma teniserka WTA liste. Francuskinja je najveći uspeh u singlu doživela 2013. godine, kada je osvojila Vimbldon.