Srbija zelenija zahvaljujući turniru „Srbija open“

Tenis ostalo 29. dec 202216:26 2 komentara
foto. Serbia open

Srbija je danas bogatija za čak 36 000 sadnica platana i crvenog hrasta, zahvaljujući akciji „Jedna karta – jedno drvo“, koja je imala za cilj da se za svaku prodatu kartu na Srbija Open turniru posadi jedno drvo u gradovima širom Srbije. Na ovaj način obuhvaćeno je gotovo 100 hektara zemlje u 27 gradova i opština, na više od 120 lokacija.

Ovaj broj drveća godišnje će eliminisati više do 840.000 tona CO2 iz vazduha, čime će dugoročno biti ostvaren jedan od najznačajnijih doprinosa ozelenjavanju gradova, kvalitetnijoj životnoj sredini i boljem kvalitetu vazduha u Srbiji.

povezane vesti

Poduhvat je potvrda da turnir Srbija Open nije samo veliki sportski događaj, već i platforma za stvaranje pozitivnog uticaja na čitavo društvo i zaostavštine koja će trajati mnogo duže nego sama sportska manifestacija.

„Izuzetno sam ponosan što smo ovako važnu akciju uspeli da sprovedemo u delo i što je turnir Serbia Open ostavio trag u vidu 36 000 sadnica širom naše zemlje. Još sam srećniji što su ostvarenju ove akcije doprineli građani Srbije i što smo zajedničkim snagama ulepšali parkove, rečne obale, šetališta i prostore blizu vrtića i škola. Sadnja velikog broja sadnica predstavljala je zahtevan logistički izazov, koji smo lako prebrodili jer smo nailazili samo na pozitivne reakcije lokalnih samouprava i svaki od 27 gradova i opština je spremno prihvatio donaciju i maksimalno se uključio u sprovođenje ovog projekta, zajedno sa brojnim volonterima i stanovnicima svake od lokacija sadnje“, istakao je Đorđe Đoković, direktor turnira Serbia Open 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare