Tomić i Kirjos će igrati meč za milion dolara?

Tenis ostalo 27. maj 202211:30 > 11:32 0 komentara
Guliver

Tomić prozvao Kirjosa, uz potencijalnu opkladu u iznosu od milion dolara, za onog ko bi bio pobednik u tom duelu.

Bili su odlični prijatelji Bernard Tomić i Nik Kirjos, ali svemu dođe kraj. Od prijateljstva došli su do velikih svađa, koje su kulminirale međusobnim prozivkama posredstvom medija. Poslednja u nizu je “ponuda” Tomića da odmere snage, naravno u teniskom meču. I to uz malo veći ulog. 

– Ulažem milion, ti uloži milion, pa da vidimo ko je bolji igrač. Da dokažemo jednom za svagda i javnosti ko je bolji. Jednom sam te već lako pobedio, uradiću to ponovo. Eto, igraćemo na travi, da nemaš izgovor – kazao je Tomić u izjavi za lokalne novine.

 

Kirjos je prethodno Tomića okarakterisao „najomraženijim sportistom Australije“, nakon što je njegov bivši Dejvis kup saigrač rekao da ima bolje rezultate u karijeri. Kirjos je na ponudu Tomića odgovorio da “ima pametnija posla”. 

Njih dvojica su se sastala 2019. godine na egzibicionom turniru u Melburnu, kad je Tomić pobedio sa 6:3, 6:4. Kirjos, trenutno 76. igrač sveta, rekao je da bi bio srećan da igra protiv Tomića, ali samo na ATP turu.

– Razumem da si trenutno na nivou fjučersa i čelendžera, ali ako želiš da igraš sa mnom i raščistiš stvari, vrati se u sportski vrh. Tu sam, ne idem nigde – pecnuo je bivšeg prijatelja Kirjos, koji je potom nastavio: 

– Čekaću te. Ako budeš u stanju da igraš pristojan tenis, pokazaćeš da nema potrebe da ideš po medijima, da koristiš moje ime kako bi ponovo bio bitan.