Tim: Nisam zaslužio pozivnicu Rolan Garosa

Tenis 21. maj 202412:52 1 komentar
(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images for BMW)

Dok se iz tabora Karoline Voznijacki čuju protesti zbog nedobijanja vajld karda za Rolan Garos, dok se većina teniskog sveta čudi odluci pariskog gren slema da takvu istu specijalnu pozivnicu ne uruči Dominiku Timu, Austrijanac potpuno mirno komentariše ovakvu odluku:

– Nisam zaslužio vajld kard. Imao sam dovoljno vremena da napredujem na svetskoj listi i izborim se uobičajenim putem. Deset puta sam igrao u glavnoj konkurenciji Rolan Garosa i to je više nego dovoljno – ističe Tim koji je pao na 131. mesto svetske liste.

Iako je Voznijacki uspešnija – bila je prva na svetu, on treći – Tim po dva osnova teoretski više zaslužuje vajld kard. Jedan je da je dvostruki finalista Garosa, a drugi da mu je ovo poslednji dolazak na čuveni pariski stadion jer na kraju godine završava karijeru. Sa druge strane, Dankinja se vratila na teren posle trogodišnje pauze i biće još prilika za nju. Naravno, verovatno bi najbolje bilo da su oboje dobili, jer velike asove treba poštovati, ali Francuzi su drugačijeg mišljenja.

Epilog je da Tim igra u kvalifikacijama, a Voznijacki sedi kući. Dominik je u prvom kolu savladao Italijana Agamenonea a sutra će u drugom igrati protiv Finca Virtanena.

Tim je osvojio Ju-Es open 2020, iste godine kada je Voznijacki odlučila da se povuče sa Tura zbog želje da osnuje porodicu. U suštini oboje su tada prestali da budu veliki asovi – Tim zbog velikih problema sa povredama a Voznijacki zbog rođenja dvoje dece. Dominik je sve vreme pokušavao da se vrati tamo gde je bio, ali operacija zgloba i sve ostalo što je pratilo neuspešan oporavak, nisu mu dozvolili. Karolina se vratila na teren u avgustu, odigrala četvrtfinale u Indijan Velsu i još pokušava da vrati nekadašnju formu. U Rimu i Parizu nije dobila vajld karte i to je izazvalo veliko razočaranje u njenom taboru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare