Koko: Želim dvocifren broj GS trofeja

Koko Gof
Photo by Hannah Peters/Getty Images

Otkako je letos počela da pobeđuje, Koko Gof se ne zaustavlja. Ali i ne zadovoljava. Osvojila je trofeje u Vašingtonu, Sinsinatiju, na Ju-Es openu, a prošle je nedelje u Oklendu trijumfalno počela novu sezonu.

Na redu je Australijski open i sjajna Amerikanka ne krije da ima maksimalne ambicije:

– Osećam da mogu da osvojim dvocifren broj gren slem pehara – ističe 19-godišnja Koko, čiji je strmoglavi juriš ka vrhu počeo angažmanom Breda Gilberta za trenera. – Ne mogu da kažem koliko je to, taj broj će se menjati u zavisnosti kako bude išla moja karijera. Ali u ovom trenutku bih rekla da mi dvocifren broj izgleda veoma impresivno. Ne znam da li ću uspeti, ali verujem da je to veoma visok cilj. Verujem da kada sebi postavljam visoke ciljeve da mi to pomaže da verujem da mogu i da ih ostvarim.

I za nju je uspeh na Olimpijskim igrama jedan od prioriteta u ovoj godini.

– U telefonu sam zapisaala da mi je cilj da osvojim medalju. Da budem iskrena, nije mi uopšte važno u čemu, singlu, dublu ili miksu. Nije mi važno ni da li će to biti zlatna, srebrna ili bronzana medalja. Svaka je dobra – ističe Gof a onda se ispravlja.- Dobro, nije da nije važno. Volela bih zlato u singlu, mada sam svesna da to nije isto kao osvojiti gren slem. Moj plan je da igram sva tri takmičenja, ali tek treba da vidim sa kime.

Koliko joj je doneo Gilbert, najbolje se vidi po jednoj razlici. Na Vimbldonu je izgubila u prvom kolu, a na Ju-Es openu je slavila titulu. Razlika samo šest nedelja i angažman čuvenog zemljaka za trenera.

– Najvažnije što sam naučila je psihološka snaga. U tome sam najviše napredovala između ova dva gren slema. Sada znam vrednost i snagu mozga, to moram da zapamtim do kraja života. Čak i kada ne igraš dobro, tvoj mozak može to da promeni. U tome je bila najveća razlika između Vimbldona i Ju-Es opena.

Objasnila je tu razliku ovako:

– Kada dođeš do 5:5 u trećem setu moraš da uživaš u borbi, a ne da se plašiš poraza.

Kaže da na trijumf na Ju-Es openu više ne misli:

– Kada sam otišla u Kinu, posle nekoliko nedelja, već mi je pehar sa Flašing Medouza bio van glave. Taj uspeh sam proslavila tek mnogo kasnije, tokom priprema za novu sezonu, jer nije bilo vremena. Sada mi se čini kao da je bilo mnogo davno. Moj cilj je da osvojim puno gren slem titula i zato ne želim da se zadržavam u sećanjima. Jedino što želim da pamtim iz Njujorka je da sam pobedila iako nisam igrala najbolje.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare