Nadal je 3. nosilac: Nije u redu to što Vimbldon radi

Wimbledon 25. jun 20199:17 > 9:19
Clive Mason/Getty Images

Dvostruki osvajač Vimbldona Rafael Nadal kaže da nije u redu da jedino na trećem Gren slem turniru u sezoni postoje posebni kriterijumi za određivanje nosilaca.

Vimbldon ima posebnu formulu koja uzima u obzir najviše rezultate na travi u poslednje dve godine, a zbog toga će Nadal sada biti treći nosilac iza Federera uprkos tome što je ispred njega na ATP listi.

Povezano

To ima ozbiljne posledice po Nadala jer će se sada sigurno sastati u eventualnom polufinalu ili sa Đokovićem ili sa Federerom, a četvrti nosilac je Kevin Anderson, prošlogodišnji vicešampion koji se već neko vreme muči s povredama.

“Čini mi se da nije u redu da Vimbldon bude jedini turnir koji ima sopstveni kriterijum za određivanje nosilaca. Ali to je uobičajeno, u tom smislu rade šta hoće. Da li sam drugi ili treći nosilac, moram da igram na svom najboljem nivou. Osećam da sam spreman da odem do samog kraja turnira“, rekao je Nadal i dodao:

“Nije u redu što jedino Vimbldon ima pravo to da radi i nije stvar samo u meni, to se dešava i drugim igračima, ne poštuje se sve što su oni zaradili i uradili tokom sezone“.

Nadal je prošle godine u epskom meču izgubio od Novaka Đokovića u polufinalu u pet setova. 

Vimbldon počinje 1. jula, a mečeve sa terena Ol Ingland Klaba možete da gledate na kanalima Sport kluba.