Janko: Pričao sam s Novakom, imaću šansu s Andersonom

Wimbledon 1. jul 201918:52 > 18:54
Clive Brunskill Getty Images

Janko Tipsarević kaže posle pobede nad Jošihitom Nišiokom (6:4, 6:7, 6:2, 5:7, 6:2) u prvom kolu Vimbldona da je zadovoljan što je igrao tako dug meč bez većih bolova.

“Veoma sam srećan što sam pobedio. Mislim da sam mogao i lakše, da sam kontrolisao meč, kao da su mi drugi i četvrti set iskliznuli iz ruku. Bio sam siguran na servisu, nisam iskoristio sve šanse koje sam imao na njegov servis i onda sam glupo izgubio taj-brejk i dozvoliio jedan ‘idiotski’ brejk u četvrtom setu. Ipak, bez obzira na sve, posle svih problema sa zdravljem, pobediti u pet setova na travi je nešto što me čini srećnim“, kaže Tipsarević.

Bio je to prvi Jankov trijumf na Gren slem turniru još od US opena 2017. godine.

“Je li tako? Da budem iskren, malo sam i izgubio osećaj za vreme, koje godine sam igrao dobro, a koje loše. U poslednjih pet godina osećam da sam igrao tenis, ali nisam se takmičio na najvišem nivou. Bilo je više u stilu da se ili vraćam igri ili pokušavam da se oporavim posle operacije. Zaista je dobro pobediti meč na jednom od mojih omiljenih turnira u pet setova jer nisam osećao probleme koji su me mučili tokom Rolan Garosa, zato moram da budem veoma zadovoljan. U Parizu sam morao pola apoteke da popijem kako bih mogao da igram“.

Nedavno je Tipsarevića rekao da mu je na neki način drago što mora da igra jedino agresivno, da ima samo plan A, bez plana B.

Povezano

“Sećam se da sam to rekao. Problem je da mnogo puta kada osećate da možete da pobedite , onda pokušavate da tražite plan B. To je bilo pogrešno svaki put kada sam bio blizu linije i napadao i dominirao, osećao sam da Nišioka nema mnogo šansi. Onda, iz nekor razloga sam se povlačio, počeo da igram duge i nepotrebne relije, nepotrebno sam sebi komplikovao život“, kaže Janko i dodaje:

“Osećam da sam većinu meča bio veoma agresivan, posebno posle prve serve. Srećan sam što sam dobro servirao. Išao sam na mrežu često, ali je to nezgodno bilo raditi protiv Nišioke jer sam osećao da je jedna od njegovih najboljih osobina brzina, a ima i dobar pasing šot. Tako da nije bilo lako izaći na mrežu, morao sam pažljivo da biram momenat kada ću to uraditi“.

Clive Brunskill Getty Images

Tipsarević je potom rekao da ga pobeda dodatno motiviše za nastavak sezone.

“Drago mi je što sada ovde sedim i što me ništa mnogo ne boli. Boli me i kuk i lakat i butina, ali to sve boli i Novaka i Filipa i Ducija. Ništa onako značajno što mi daje samopouzdanje za nastavak sezone. Da ako uspem da nakon ovog Vimbldona malo odmorim, da ponovo krenem da se spremam pošto sam se poslednjih mesec-mesec i po dana posvetio Akademiji i njenoj ekspanziji. Osećam da za svoje standarde nisam ni približno spreman koliko bi trebalo da budem, ali posle ovog ću se dosta posvetiti fizičkoj spremi da probam da budem u najboljoj formi za tu američku turneju“.

U drugom kolu suparnik će mu biti Kevin Anderson, aktuelni vicešampion Vimbldona.

“Mislim da mogu da se nosim s njim, pričao sam sNovakom posle meča odmah. On kaže, ’jako je bitno da si tu’. Neće biti dugih relija, i da hoćeš da ih igraš, on je taj koji neće jer ima servis 500 na sat, tako da najveća stavka će biti koncentracija. Dodatno samopouzdanje mi je sigurno što sam dobro servirao pet setova. Fizička prema u meču sa Andersonom neće odlučiti pobednika. Pobedio sam ga dva puta, ali pre sto godina, tako da je on značajno napredovao, a benefit je i što je on bio dugo povređen“, zaključio je Tipsarević.