Očajni Cicipas se sklonio sa Novakovog puta

Wimbledon 1. jul 201918:59 > 19:04
Mike Hewitt/Getty Images

Stefanos Cicipas je izgubio 3:2 od Tomasa Fabijana u prvom kolu Vimbldona. Po setovima je bilo 6:4, 3:6, 6:4, 6:7 i 6:3. Mladi Grk koji je inače sedmi nosilac je bio potencijalni rival Novaka Đokovića u četvrtini finala.

Fabijano je Cicipasu oduzeo servis već u trećem gemu meča za vođstvo 2:1, ali je Grk zatim uzvratio u šestom gemu. U devetom gemu je viđena velika borba u kom je Cicipas imao tri gem lope, da bi Italijan Fabijano iskoristio svoju drugu brejk loptu i tako poveo 5:4.

Drugi set je dobio Cicipas, a u tom delu meča je viđen samo jedan brejk u šestom setu kada je Stefanos poveo 4:2. Do kraja seta Tomas Fabijano nije pripretio protivniku.

U trećem setu je Fabijano napravio brejk u momentu kada je Cicipas servirao za ostanak u setu. Fabijano, koji je 89. igrač na svetu je imao tada tri vezane set lopte, a iskoristio je drugu.

Četvrti set je protekao bez brejk prilika, da bi taj-brejk mnogo bolje počeo Cicipas koji je sedmi nosilac. Vodio je 5:2, ali je izgubio tu prednost i čak je Fabijano imao dve meč lopte, pri rezultatu 7:6 i 8:7. Cicipas ju u tom momentu vezao tri poena i ipak je uspeo da dobije taj-brejk 10:8 i da se izvuče iz teške situacije.

Cicipas je u petom setu imao odličnu priliku da dođe do rane prednosti, imao je čak tri brejk prilike u drugom gemu, ali kako ih nije iskoristio usledila je kazna. U sedmom gemu Fabijano pravi brejk i vodi 4:3, a Cicpas je izgubio i gem u kom je servirao za ostanak u meču.