"Super je što sam tri GS osvojio u eri velike četvorke"

Wimbledon 3. jul 201917:38 > 17:39
Getty Images/Matthias Hangst

Švajcarski teniser Stan Vavrinka, kojeg je u drugom kolu Vimbldona nadigrao Amerikanac Rajli Opelka sa 3:2 u setovima (7:5, 3:6, 4:6, 6:4, 8:6), žali zbog poraza, ali istovremeno ističe da zna koliko je teško obezbediti plasman na nekom Gren Slemu.

19. teniser sveta je priznao da nije lako igrati protiv momka visokog 211 centimetar.

Povezano

Znate da nećete imati mnogo prilika za brejk. Ovo je bio veoma naporan meč, to je sigurno. Imao sam izvesne šanse. Počeo sam pomalo sporo. Kao da sam pomalo oklevao, nisam se dobro kretao. Potom sa se popravio, imao sam prilike u četvrtom setu. Mogao sam da budem bolji. Na kraju, on je došao do pobede. Bio je bolji od mene i zaslužio je da trijumfuje“, istakao je Vavrinka i dodao.

Kada je teren u pitanju, 34-godišnjak je rekao:

Ne vidim veliku razliku u odnosu na prošlu godinu. Imate dovoljno vremena da odigrate, to je sigurno. U pitanju je trava, loptica drugačija i niže odskače. Morate da se krećete drugačije. Ali, ne vidim veliku razliku u odnosu na prošlu godinu“.

Švajcarac je svojevremeno kazao da ima veliku želju da osvoji titule sva četiri Gren Slema.

Nikada nisam rekao da sam spreman da osvojim Vimbldon, već da bih voleo. Svake godine dođem na ovaj turnir sa mišlju da želim da igram što je bolje moguće. Dvaput sam igrao u četvrtinalu, ponekad bih izgubio u prvom, ponekad u drugom kolu. Znam koliko je teško osvojiti Gren Slem. Veoma sam srećan zbog svega što sam postigao tokom svoje karijere i što sam uspeo da osvojim tri Gren Slema u eri velike četvorke. Danas mi je žao jer sam izgubio meč, ali šta je tu je“, zaključio je Vavrinka.