Kirjos uvređen: Mora da vodite veoma dosadan život…

Wimbledon 4. jul 201922:06 > 22:07
Clive Brunskill Getty Images

Australijanac Nik Kirjos, koji je učešće na Vimbldonu završio u trećem kolu posle poraza od Rafaela Nadala 3:1 (6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6), istakao je da je Španac sjajno odigrao, dok su po njega bili kobni neoprezni potezi u ključnim trenucima meča.

Upitan da li smatra da je mogao da igra malo bolje da prethodno veče nije otišao u pab, Kirjos je rezignirano rekao:

Povezano

Ne. Delujete previše uzbuđeno jer ste mi postavili to pitanje. Mora da vodite veoma dosadan život“.

Kada je meč u pitanju, 43. igrač sveta smatra da je sporo ušao u meč.

Ipak, Rafa je zaista igrao dobro danas. Znao sam plan njegove igre, brzo sam ga pročitao. Većinu servisa je slao na moj forhend, što nije često činio u prošlosti. To je moja slabija tačka. Pokušavao je da se kloni mog bekhenda. Odigrao je dobro velike poene, uz sjajan forhend. Kada Rafa dobro igra, forhend mu je ekstremno dobar. Mislim da mu je danas taj udarac bio vatren. Sve loptice su završavale u terenu. Ovo je bio meč na visokom nivou. Dva taj brejka. Odigrao sam nekoliko klimavih udaraca i to je sve što je potrebno protiv takvog igača. Jednostavno je bio fanstastičan danas“.

Nadal je posle meča rekao da smatra da Kirjos može da bude budući Gren Slem šampion.

Da, znam koje su moje mogućnosti. Ali, sve zavisi. Ja sam sjajan teniser, ali nisam previše profesionalan. Ne treniram po ceo dan. Postoji mnogo stvari koje bi trebalo da unapredim da bih bio na nivou na kome su Rafa, Novak i Rodžer. Sve zavisi od toga koliko silno to budem želeo. Ipak, ne verujem da trenutno mogu da se borim za titulu Gren Slema“, zaključio je 24-godišnjak.