Rafa o Kirjosu: Ponekad je opasan po sudije i publiku

Wimbledon 4. jul 201922:18 > 22:28
Mike Hewitt Getty Images Sport

Rafael Nadal je prošao u treće kolo Vimbldona savladavši Nika Kirjosa. Španac je pred novinarima govorio o australijskom teniseru, njegovom talentu, ali i ponašanju i udarcima posle kojih je loptica mogla da povredi one koji su najbliži terenu.

Rafa Nadal je imao veoma težak žreb i u drugom kolu je dobio priliku da igra protiv Nika Kirjosa. Austrlaijanac je uvek motivisan da igra protiv jakih protivnika, a posebno je opasan na travi zbog dobrog servisa. Ipak Rafa je slavio 3:1 posle duela koji je trajao tri sata i sedam minuta

Srećan sam zbog pobede, bilo je teško protiv dobrog rivala. Odigrao sam sjajan prvi set, ali kada sam izgubio servis u drugom bio sam u problemima. Vratio sam se i izgubio sam koncentraciju posle sve te rasprave na 4:3. Ako protiv njega izgubite drugi set na travi to je problem, nisam imao više brejk lopti do kraja meča. Srećan sam jer sam izdržao pritisak i igrao sam taj-brejkove i to veoma odlučno„, rekao je Rafael Nadal natsavivši o teškom žrebu i teškom narednom protivniku. Španac će igrati za Žoom Vilfredom Congu. 

Težak je žreb, težak je protivnik za drugu rundu. Sigurno ne želite protiv ovakvog protivnika u drugoj rundi. Važna pobeda za mene, ovakve pobede pomažu jer sam proveo dosta na terenu, pod pritiskom. Morao sam mnoge stvari da uradim dobro. Sledeći protivnik mi je Conga i svaki meč mi je težak. Težak žreb. Nema vremena za opuštanje uopšte. Mogu jedino danas da uživam zbog dobre pobede„.

Nadala su novinari pitali i šta misli o talentu Nika Kirjosa i zbog čega on ne uspeva da bude u vrhu svetskog tenisa. 

Povezano

 „On je talentovan igrač za vrh svetskog tenisa. Mnogo je međutim važnih stvari koje treba da uradiš da bi bio šampion. Ima dobre činioce. Naravno jedan važan činilac je ljubav i strast prema igri. Bez ljubavi prema igri teško je ostvariti važne stvari. Sa talentom i servisom kog poseduje može da osvoji Grend slem naravno. Tačno je da stvari mogu da izgledaju drugačije po njega da želi da igra sve mečeve na isti način kao što je probao danas. Voli da igra ovakve mečeve. Ali kako bi osvajao trofeje, treba da igraš protiv top igrača, da igraš protiv igrača koji su takođe dobri i da dobijaš te duele„.

Novinari su probali Rafu da isprovociraju pitanjem zbog čega je vikao i psovao na španskom tokom meča, na šta je Španac odgovorio da sigurno nije uzvikivao ružne reči. Bitan momenat u duelu je bio kada je Kirjos gađao Nadala u telo i nije se izvinio, a to je drugog igrača sveta naljutilo. 

Iskreno sam ljut zbog toga što je ovaj sport takav da se radi o poštovanju i da budeš fer sve vreme. Ne kažem da je Nik uradio to da bi naudio protivnku, ali istina je da je nekad opasan. Kada tako udari lopticu. Ne po mene, već po linijske sudije i po publiku. Bilo je opasnih trenutaka po sudiju u stolici. Lopta udari nekoga u oko i to je problem. Ne radi se o tome da sam ljut na njega, radi se o tome da hoću da igram tenis a to je nekad teško„.