Bautista Agut slomio Pelju za duel sa Novakom

Wimbledon 10. jul 201917:26 > 17:28
Clive Brunskill/Getty Images

Španski teniser Roberto Bautista Agut plasirao se u polufinale Vimbldona pobedom nad Argentincem Gvidom Peljom u četiri seta.

Bautista Agut je protiv Pelje slavio sa 7:5, 6:4, 3:6, 6:3, posle tri sata i šest minuta igre i na taj način osigurao susret sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

Povezano

Španac i Đoković su se do sada sastajali 10 puta i srpski teniser vodi sa 7-3 u pobedama, ali je Bautista Agut dobio oba prethodna njihova susreta u ovoj godini.

Bautista Agut i Pelja su odigrali odličan meč u kojem je španski teniser bolje koristio svoje šanse. Najveću borbu vodili su u prvom setu, koji su obojica mogli da osvoje, ali je Španac odigrao znatno bolje pošto mu je rival vratio brejk. U poslednja tri gema tog seta Argentincu je prepustio samo dva poena.

U istom ritmu španski teniser je nastavio u drugom setu, odmah je stigao do brejka, imao je šansu da napravi još jedan, ali se Pelja odbranio, ali je Bautista Agut sačuvao tu prednost do kraja. Pelja se potom probudio, bio je znatno bolji u trećem setu, ali se ispostavilo da više nije mogao, iako je prvi imao brejk šanse u četvrtom setu. Pošto se odbranio Španac je napravio brejk u četvrtom gemu, imao je priliku da to učini i dva gema kasnije, a iako nije uspeo svakako je rutinski priveo meč kraju.