Alkaras: Jedan adut želim da imam kao velika trojka

Wimbledon 10. jul 20249:41 5 komentara
Photo by Julian Finney/Getty Images)

Drugu godinu zaredom Karlos Alkaras i Danil Medvedev će igrati u polufinalu Vimbldona. Prošlog leta je Španac slavio u tri ne mnogo neizvesna seta – 6:3, 6:3, 6:3 – ali to ne znači da će na teren u petak izaći bezbrižno.

– Za mene je u njegovoj igri najteže što stiže svaku loptu i vraća je. Medvedev je kao zid – ističe Alkaras koji je prvi njihov duel na Vimbldonu izgubio ubedljivo, ali tada je bio tri godine mlađi. – Ponekad mi se čini da odigram neuhvatljivu loptu, ali on nađe načina da je vrati. Veoma je teško igrati kada ste svesni te njegove osobine. Za mene je to njegov najveći adut.

U četvrtfinalu je 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 savladao Tomija Pola na Terenu broj 1, od sada se svi mečevi singla igraju na Centralnom.

– Uslovi na ova dva stadiona uopšte nisu isti – tvrdi Alkaras.- Čak je i trava različita. Mislim da je više peska na Terenu broj 1, jer se na njemu mnogo više mečeva igra. Zato moram moj način igre da adaptiram. Naravno, razlika je i da li igramo pod krovom ili bez njega.

Kaže da mu uslovi na Terenu broj 1 nisu odgovarali.

– Čim mi je postalo jasno da nije kako treba, morao sam da se prilagođavam – objašnjava gubitak prvog seta protiv Amerikanca.- Osećao sam se nelagodno ali sam na kraju ipak uspeo da nađem svoj najbolji tenis. Ili bar da zaigram na nivou na kome sam bio zadovoljan.

Zadovoljan je i jer se po tome se približava svojim idolima.

– Uvek tražim bolja rešenja, svestan sam da ne mogu u svakoj partiji da pružam maksimum. Iako to želim. Verujem da je u tome velika trojka bila veoma uspešna, da im je to pomoglo da imaju sjajne karijere. Pobede u danima kada ne ide, kada ne uspevaju da odigraju maksimalno. Čak i tada su uspevali da dostignu dovoljan nivo za trijumf i to je ono o čemu često razmišljam za vreme mečeva. Kako u danima kada ne igram svoj najbolji tenis naći rešenje za pobedu. Ponekad je to teško uraditi, ne može se uvek biti briljantan, ali je protiv Pola ipak bilo dovoljno.

Polufinalni duel Alkaras – Medvedev je na programu u petak uz direktan i ekskluzivan prenos na TV Sportklub.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare