Ivanišević: Bila je ovo teška, u..ana godina

Wimbledon 10. jul 202221:26 1 komentar
Goran Ivanišević
Andre Chaco via Guliver

Novak Đoković je ponovo šampion Vimbldona. A ogromne zasluge za ovaj uspeh ima trener Goran Ivanišević, koji od kada je preuzeo Srbina, ovaj ne gubi na travi Ol Ingland Kluba.

– Veoma je emotivno. Bila je ovo teška, usrana godina, posebno za njega, ali i za sve nas koji smo mu bliski. Prvo ono u Australiji, pa sve posle toga. Trebalo mu je dosta da se vrati u formu. Potom poraz od Rafe. Naravno, svaki put može da se izgubi od Rafe u Parizu, ali za mene Novak je bio favorit tamo. Pa zatim svo to ludilo oko bodovanja. Ali grend slem je grend slem. A njemu je 21. Zaista je zaslužio – rekao je Ivanišević.

povezano

Zbog svega toga ova titula ima još veći značaj.

– Kada se tako nešto događa nekoj osobi, kao što se događalo Novaku, teško je uopšte vratiti se tenisu. To u Australiji je bila ogromna stvar. Trebalo je dosta da prođe. Neki se nikada i ne oporave. To je bio veliki šok. Bio je i za mene, a možete zamisliti koliki za njega. Neverovatno je kako se oporavio i kako je pregurao. Za mene je to herojski. Jer nije mogao da se pravi raspored, jednog dana nije mogao da ide u Francusku, drugog je mogao. Trenirali smo, ali nismo znali za šta. A to nije lako.

Ali i pored toga nije sumnjao u uspeh Đokovića.

– Ne, ne. U ljude poput njega nikada ne sumnjate. On je veliki šampion. Samo je potrebno da se nađe mir. A bilo je toliko toga. Nije bilo lako, ali ovo je rezultat. Ovaj trofej, ova radost na Centralnom terenu. Sve se isplatilo.