Legende WB o Novaku, Doni, džin-toniku i servis-volej igri

Wimbledon 10. jul 202414:22 0 komentara
Martina Hingis

Viško i Cvija su se baš potrudili na okupljanju legendi Vimbldona da odrade što više intervjua, a mi smo odlučili da ih sve stavimo u jednu vest, a teme su bile razne.

Naravno, glavna tema je Novak Đoković, što zbog neverovatne igre nakon povrede kolena, što zbog kontroverzne izjave nakon meča sa Runeom. Šta o njemu misli Džejms Blejk, verovatno ste čuli, ali evo i cele izjave.

Markos Bagdatis se prvo „ispričao“ sa Cvijom na „našem“, pošto je oženjen bivšom hrvatskom teniserkom Karolinom Šprem, pa onda konstatovao da Novak, kada nešto zamisli, obično to i ispuni.

Tomas Enkvist koji, kao što su konstatovali naši novinari, izgleda bukvalno isto kao kada je igrao, tvrdi da je „prosto neverovatno“ to što Novak radi sa 37 godina.

Dona Vekić je napravila uspeh karijere plasmanom u polufinale, a njenu igru je prokomentarisala Končita Martinez, koja sada radi kao trener „vunderkinda“ Mire Andrejeve.

Martina Hingis, koja takođe izgleda kao da je pronašla eliksir Mladosti, prokomentarisala je Donu i svoje (ne)prijateljstvo sa Ivom Majoli.

Zanimljiva tema je bila i potpuna promena podloge, opreme i načina igre tokom godina. Idealan sagovornik za to bio je „kralj trikova“ Mansur Bahrami.

Ričard Krajček, koji je osvojio Vimbldon 1996. rekao je da „je skoro nemoguće“ u modernom tenisu igrati servis-volej. Poslušajte i zašto.

Tomi Has je saglasan sa Krajčekom, ali kaže da je baš zbog dužih poena i neverovatnog atleticizma igrača tenis sada zanimljviji nego pre.

Tu su i teniseri koji su se nedavno povukli. Dominika Cibulkova ne krije da uživa u džin-toniku i vinu, ali da mrzi englesko vreme.

Uvek elegantni Felisijano Lopez priznaje da mu nedostaje profesionalni tenis, ali da uživa u poslu koji sada radi kao direktor Dejvis kupa.

I za kraj, ostavljamo uvek nasmejanu i prijatnu Andreu Petković, sa kojom je Cvija pričao pomalo o svemu…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!