Novak Đoković dolazi na Vimbldon!

Wimbledon 22. jun 202418:36 21 komentara
Novak Đoković
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Da li će i igrati? To ćemo tek saznati...

„Novak Đoković odlučio je da putuje na Vimbldon i trebalo bi da stigne u ponedeljak, ali sedmostruki šampion i dalje ne zna da li će biti u prilici i da nastupi posle operacije kolena koju je obavio“, piše BBC ove subote uveče i dodaje:

„Srbin se povukao sa Rolan Garosa nakon pobede u četvrtom kolu nad Fransiskom Serundolom tokom kojeg je doživeo povredu meniskusa desnog kolena. Operaciju je obavio pre samo 17 dana, ali je uprkos tome odlučio da trenira u Sveengleskom klubu na travi kako bi bio u poziciji da nastupi na Vimbldonu“.

Treći grend slem sezone počinje 1. jula, a najbolji teniseri sveta će se potom ponovo vratiti treninzima na šljaci, jer ih od 26. jula očekuju Olimpijske igre u Parizu – šansa koja se ukazuje jednom u četiri godine.

Isprva, verovalo se da Đoković neće rizikovati i praviti prelaz sa šljake, na travu i nazad u ovom periodu posle neugodne povrede i hirurškog zahvata, međutim sudeći prema informacijama britanskog javnog servisa najtrofejniji teniser u istoriji ne želi da se odrekne mogućnosti da osmi put osvoji omiljeni turnir, kako sam kaže.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare